Marin Čilić uvjerljiv i protiv Arnaboldija, bez izgubljenog seta i u drugom kolu

Andrea Arnaboldi definitivno je odličan ždrijeb za drugo kolo Roland Garrosa i Marin Čilić je to znao iskoristiti. Talijan je u glavni turnir ušao kroz kvalifikacije uz epski dvoboj u drugom kolu kvalifikacija protiv Herberta koji je dobio s 27:25 u trećem setu, a u prvom kolu svladao je Jamesa Duckwortha koji mu je predao meč nakon što se Talijan vratio iz minusa 2-0 u setovima.

Čilić je pak bio brz i uvjerljiv, prvi protivnik bio je Robin Haase koji je svladan odličnom igrom i uvjerljivim nastupom. Nešto slično kao protiv Arnaboldija u drugom i trećem setu.

 

Ljevoruki Talijan dobro je otvorio meč i u prvom setu bio potpuno ravnopravan. Pomogao mu je i Čilić koji je dosta griješio na reternu i na kraju se doveo u neugodnu situaciju. Kod 6:5 za Talijana Marin je servirao za ostanak u setu, Arnaboldi je stigao do dvije set lopte, ali prvi hrvatski reket se izvukao. Otišlo se u tie-break gdje je Čilić bio koncentriraniji i uspio doći do prednosti.

Drugi i treći set potpuno drugačija priča. Arnaboldi nije mogao pratiti Čilićev ritam, Marin je lakoćom stvarao prednost i s dva puta po 6:1 završio priču i plasirao se u drugo kolo Roland Garrosa.

Na kraju je imao deset aseva i 38 winnera te 22 neprisiljene pogreške od čega čak 14 u prvom setu. Iskoristio je svih pet break lopti dok je Arnaboldi svoje tri prokockao.

Treće kolo Marinu donosi dvoboj protiv boljeg iz meča Jerzyja Janowicza i Leonarda Mayera.

Roland Garros, drugo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 10) – Andrea Arnaboldi (Italija, Q) 7:6(3), 6:1, 6:1

 

Odgovori