Marin Čilić uz dosta problema do trećeg kola u Cincinnatiju

Marin Čilić prošao je u treće kolo turnira u Cincinnatiju uz podosta utrošene energije. Marius Copil odigrao je vrlo dobar meč i stvorio Čiliću podosta problema, ali nakon izgubljenog prvog seta, Marin je ipak bio bolji protivnik i zasluženo slavio.

Bio je to drugi dvoboj Čilića i Copila, a Rumunj je slavio i u prvom i to još tamo 2012. godine u Pekingu. Nakon toga nisu se susretali, a Marin mu je sada uzvratio u meču koji je još jednom otišao u tri seta.

Trebao je Čilić uzeti i prvi set, imao ga je u rukama, ali nije uspio završiti posao. Naime došao je do breaka sredinom seta, ali kod 5:3 kada je servirao za set izgubio je servis i Copil se vratio. Set je otišao u tie-break koji Rumunj dobiva sa 7:4.

Nakon toga Marin ipak podiže igru i igra sve bolje. Već u prvom gemu drugog seta imao je 15:40, nije to uspio iskoristiti, ali je u sedmom gemu napravio break te prednost zadržao do kraja seta.

Slično je bilo i u trećem setu gdje je Čilić ponovno u sedmom gemu došao do breaka te mirno odradio posao do kraja meča i izborio prolaz u treće kolo.

Copil je meč završio sa 16 as servisa dok je Marin pogodio dvostruko manje uz šest dvostrukih servis pogrešaka. U trećem kolu morat će biti bolji jer ga očekuje dvoboj protiv Sama Querreyja ili Karena Hačanova.

Cincinnati, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 7) – Marius Copil (Rumunjska, Q) 6:7(4), 6:4, 6:4

Odgovori