Marin Čilić uz propuštenih šest set lopti izgubio od Moldavca u dva seta

Nikako Marin Čilić ove sezone ne može uhvatiti kontinuitet dobrih igara. Jedan meč dobar pa odmah nakon toga loš ili ako čak i spoji dva dobra, treći je uglavnom ispod te razine, a ono što je zagarantirano je da nitko ne može reći i garantirati da može dobiti određenog igrača.

Radu Albot u Cincinnatiju dobio ga je u dva seta. Moldavac je solidan igrač, ali solidan i ništa više od toga, a Marin mu je poklonio meč. U drugom setu imao je čak šest set lopti i nije iskoristio nijednu. Albot je došao do jedne meč lopte i odmah ju je iskoristio.

Od početka nije bilo dobro. Marin je već u trećem gemu meča izgubio servis i Albot je poveo s 2:1. U sljedećem gemu Čilić je imao dvije break lopte, nije ih iskoristio i to je u biti bilo sve. Albot je uzeo set bez problema sa 6:4.

U drugom setu igralo se bez nekih velikih prilika do završnice kada Čilić kod 5:4 i 6:5 propušta po dvije break lopte, zatim i u tie-breaku je imao 6:4 te je na kraju izgubio 13. igru s 8:6 i oprostio se od turnira.

Marin je u cijelom meču propustio svih šest break lopti, imao je 63 posto ubačaja prvog servisa, devet aseva i četiri break lopte.

Cincinnati, prvo kolo:
Radu Albot (Moldavija) – Marin Čilić (Hrvatska, 14) 6:4, 7:6(6)

Odgovori