MARIN ŠEGO: Iz Zagreba odlazim ponosan na ostvarene rezultate

Marin Šego igra najbolju sezonu u karijeri. Na vratima Zagreba briljirao je u susretu protiv Kiela i svojim obrana i formom daje nadu navijačima zagrebačkog kluba za skori uzvrat. Njegove izvrsne igre nisu ostale nezapažene te je na njegovu adresu stiglo nekoliko inozemnih ponuda, od kojih je najprihvatljivija bila poljske Wisle za koju je Marin nedavno potpisao. Kliknite “Opširnije” kako biste pročitali ekskluzivni intervju s Marinom za naš portal.

 

 

Marine, od sljedeće godine si član poljske Wisle. Koji je razlog prelaska u novi klub?

Wisla trenutno ima jako dobru ekipu, imaju jake sponzore i svake godine sve više ulažu u ekipu. Doznao sam da u momčad sljedeće sezone dolaze brojna eminentna imena. Imao sam još nekoliko dobrih opcija ali su oni bili najbrži i najkonkretniji pa smo se brzo dogovorili. 

Potpisao si u trenutku kada si postao neprikosnoven na vratima Zagreba.

Četiri godine bi bilo dosta na jednom mjestu, pojavilo se lagano zasićenje. Zagreb je htio da produžim ugovor ali nismo bili ni blizu dogovora. Nakon dvije godine gdje nisam dobio priliku pokazat se na golu slijede 2 godine branjenja, gdje sam teškom mukom izbio na zasluženo prvo mjesto golmana, i jako dobro odradio dvije sezone. Nije lako otići iz svoje države, ali da su stvari malo drugačije…

 Po čemu ćeš pamtiti dane u Zagrebu?

Drago mi je da sam proveo tu 4 godine, posebno zadnje dvije sezone kad sam imao priliku braniti. Zagreb je upisao povijesnu pobjedu protiv Barcelone, remizirali smo s Kielom i Ciudadom. Moj doprinos je bio zapažen na sve tri utakmice , protiv tri najveće rukometne sile. Ovo govorim jer nas non stop uzimaju na zub, golmani krivi, a kada odradimo dobru utakmicu. Svi o tome šute. Mislim da Zagreb ima kvalitetne vratare koji daju znančajan doprinos pobjedama kluba. Ivan i ja smo odradili više nego korektno ovu cijelu sezonu te nadigrali najskuplje i najcjenjenije golmane Europe. Određeni novinari, a oni znaju i tko su, nas samo kude, mislim da to svjesno rade, kada god imaju priliku, što je sramota, ipak smo mi domaći momci i takve nepoštene stvari, nije da ne bole.

Briljirao si u susretu protiv Kiela, nedostajao je pogodak za još jednu povijesnu pobjedu.

Šteta, odigrali smo dobro , momcima svaka čast, nije mala stvar nakon početni 5 :1 se vratiti u igru, držali smo tu razliku, no ipak je to Kiel.

Unatoč sjajnim obranama, odlaziš iz Zagreba. Kakvi su komentari iz Uprave kluba?

Htjeli su da ostanem, razišli smo se u fer i korektnim odnosima , rekli su da su mi vrata uvijek otvorena.

Koja su očekivanja za Olimpijske igre?

OI najvažnije i najlakše natjecanje, san svakog igrača. Nadam se da ću i ja jednom braniti boje hrvatske reprezentacije.

 

Svojim obranama Marin Šego svakako zaslužuje i pozornost izbornika Slavka Goluže, koji je nebrojno puta dosad hercegovačkog vratara stavljao nezasluženo na marginu.

 

Igrač tjedna

Marin Šego (CO Zagreb): Vratar hrvatskog prvaka ima fenomenalan tjedan iza sebe. Prvo je u najvažnijem susretu domaćeg prvenstva, protiv Nexea pružio odličnu predstavu, obranio 16 lopti našičkih pucača i trasirao put Zagrebašima prema uvjerljivoj pobjedi. No, ono što je Šego radio na golu protiv Kiela i najboljih svjetskih pucača graniči sa čudom. Jicha je jedini ispunio svoju kvotu, zabivši osam pogodaka, dok su Andersson, Narcisse i Ilić zabili svaki po dva pogotka. Šego je upisao 20-ak obrana i ako nastavi braniti u ovakvoj formi, njegov novi trener, koji je ujedno i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije neće ga smjeti ignorirati u odabiru putnika za Olimpijske igre u Londonu.

hrsport.net

Odgovori