Marin Šego u iščekivanju poljskog derbija: “Kielce kvalitetnije, ali nema bijele zastave”

Poslije nekoliko uspješnih godina u Zagrebu, Marin Šego (27) se upustio u prve međunarodne izazove u poljskoj Visli iz Ploka i čini se, nije pogriješio. Ambiciozni poljski vicešampion, formirao je ekipu koja je bila nadomak EHF Lige šampiona, a koja će u novoformiranom EHF Kupu imati šta da kaže i pokaže. Ruski Sungul iz Sežinska, ne bi trebalo da predstavlja ozbiljniju prepreku. Dok je njegov kolega, Kasper Hvit izjavio poslije ždrijeba (KIF – Permski Medvedi) da njegovu ekipu čeka dug put “Ako je Moskva tek na pola puta, onda to mora da je baš daleko”, Šego, Nenadić, Toromanović, Eklemović i Nikčević neće imati tih problema, s obzirom da je Poljska još najbliže inozemno prostranoj Rusiji…

 

Ne možemo biti zadovoljniji nakon ždrijeba. Previše informacija o Rusima nemamo za sada, ali mislim da smo dosta kvalitetnija ekipa. Moramo ozbiljno pristupiti utakmici i ne bi trebalo da bude iznenađenja – kaže momak iz Međugorja na početku razgovora za BH.

Niste uspjeli da dođete do Lige šampiona preko “Wild Card” turnira, ali se to teško moglo očekivati…

– Šteta što nismo uspjeli, bili smo blizu. U prvenstvu smo sve dobili, sada čekamo Kielce da nam dođe posle EHF nedelje, borit ćemo se.

Mnogi se pitaju, može li se Visla suprostaviti šampionu (11. studeni)?

– Apsolutno su bolja ekipa od nas. Kvalitetniji jesu, ali to ne znači da ćemo ih sačekati sa bijelom zastavom.

Poljski rukomet je u ekspanziji, a dva vrhunska kluba predvode taj novi val. Kako je igrati u Poljskoj, a kako je živjeti?

Sve što ste dobro čuli, istina je. Klub je ekstra organiziran, moje je samo da igram, a ni za šta drugo se ne moram brinuti, što je rijetko u današnje vrijeme, s obzirom na krizu. Obitelj se također prilagodila uvjetima u Poljskoj. Jakov i Lucija već idu u vrtić, dobro su se snašli, a supruga i ja napokon uživamo u samoći – kaže kroz smeh Marin i dodaje:

– Ljudi su stvarno zagijani za rukomet. Gledaju ga porodično, dolaze na utakmice, prate, znaju igrače i protivnike. Navijači su nam nevjerovatna podrška. Takvo navijanje će te rijetko gdje naći u rukometu. Prate nas na svakoj utakmici u gostima, samo riječi hvale imam za njih.

Nisi prvi golman u nizu, koji je odlaskom iz Zagreba izgubio reprezentativni status. Nema te i ovog puta na popisu  Slavka Goluže za mečeve kvalifikacija za EHF EURO 2014…

– Nemam komentara, to je priča za sebe. Zvuči kao kliše, ali ću ga ponoviti. Moje je da treniram, a na izborniku je sve ostalo – zaključio je Šego.

 

Žila Bogdanović/Balkan.handball.com

 

Odgovori