Čilićev poraz u Parizu

Činilo se kako Marin Čilić ima otvorena vrata trećeg kola Masters 1000 turnira u Parizu nakon što je Jerzy Janowicz iznenadio Philippa Kohlschreibera, međutim uslijedio je novi šok. Poljski kvalifikant je potpuno nadigrao i Čilića te ga ostavio bez trećeg kola.

Marin je u Valenciji odigrao dosta blijed meč protiv Ivana Dodiga, očekivalo se da će u Parizu pokušati sezonu završiti na bolji način, ali uslijedio je poraz koji nije očekivao. Janowicz nije igrač koji bi pravom Čiliću stvorio ovoliko problema, međutim očito je da Marin nije bio u pravom izdanju.

 

U prvom setu je to bilo još kako-tako, obojica igrača su dobro servirali i bilo je vrlo malo prilika protiv servisa, međutim u drugom setu se Marin raspao i ostao bez trećeg kola.

Prvi set je otišao u tie-break u kojem je Čilić imao prednost 3:1, no to je bilo sve. Janowicz je zaigrao bolje i kod 6:4 imao servis za set, nije ga iskoristio, ali je zato iskoristio servis za set kod 7:6 i uzeo prvu dionicu s 8:6 u 13. igri.

Drugi set je protekao u potpunoj dominaciji Poljaka. Janowicz je ubacivao prvi servis kao od šale, Marin je bio potpuno bezopasan na reternu i do kraja meča je osvojio tek tri poena na servisu protivnika.

Dok je Janowicz u drugom setu imao visokih 84 posto ubačaja prvog servisa, Čilić se dosta mučio i postotak prvog servisa mu je pao na 44 posto. Janowicz je to znao iskoristiti pa je već prijetio kod 2:1, no tu je Marin spasio jednu break loptu, zatim su uslijedile nove muke kod 3:2 kada Janowicz dolazi do 15:40 i ipak radi break. Na servisu za ostanak u meču, slična situacija, Janowicz ponovno ima 15:40, prvu meč loptu ne koristi, ali drugu koristi i sa 7:6, 6:2 prolazi u treće kolo.

Poljak uživa u najboljem tjednu karijere, prošao je kvalifikacije bez izgubljenog seta, a zatim nije izgubio set niti protiv Kohlschreibera, a niti Čilića. Čiliću sada preostaju odmor pa pripreme za novu sezonu.

 

Hrsport.net

 

Odgovori