Marko Bencun: Pružit ćemo maksimum u svakoj utakmici

Nogometaši Međugorja novu sezonu otvorili su remijem u Gornjem Vakufu. Momčad Marka Bencuna s velikim ambicijama ulazi u prvenstvo, pojačani s nekoliko igrača u odnosu na prošlu sezonu.
Međugorje ima dobru momčad, stiglo je nekoliko novih igrača i mislim da ćemo iz kola u kolo igrati sve bolje – istaknuo je trener Bencun na početku našega razgovora kojemu je ovo prvi trenerski angažman sa seniorskom momčadi nekoga kluba.

Prošle godine suvremeno ste osvojili ligu i plasirali se u viši rang. Koliko ova momčad može u Drugoj ligi?

Iza nas je jedna jako dobra sezona u kojoj smo pokazali kako pripadamo višem rangu natjecanja. Moram priznat da nisam u potpunosti upoznat sa svim momčadima s kojima ćemo odmjeriti snage. Naše je da pružimo maksimum  i igramo utakmicu po utakmicu. Iako smo novi u ligi, vjerujem da s ovim sastavom igrama dečki imaju snage biti u borbi za viši rang.

Ove godine doveli ste nekoliko igrača koji bi trebali dati jači impuls rezultatima.

Momčad je sastavljena od mladih talentiranih igrača spremnih za dokazivanje i iskusnih igrača koji u nogama imaju dosta utakmica, ali još snage da odigraju maksimalno utakmicu. Vjerujem da je to jamstvo za jednu stabilnost i dobar rezultat u ovoj sezoni.

Tko je prema Vašem mišljenju najjači konkurent u ligi?

Mislim da je glavni konkurent za prvo mjesto ekipa HNK Kruševo, no ne treba zanemariti niti naše susjede, HNK Brotnjo, koje ima isto jako dobru ekipu.

 Šef ste Škole nogometa Međugorje i posljednje dvije godine  zabilježili ste nekoliko sjajnih rezultata.

Škola nogometa Međugorje raste iz dana u dan, i po broju članova i po postignutim rezultatima. Vjerujem da ćemo uskoro doći do rekordnog broja članovi koji su jedan od pokazatelja kvalitete rada. Iako u našoj školi nije u prvome planu rezultat, moram istaknuti kako smo u protekle dvije godine imali nekoliko sjajnih domaćih i međunarodnih uspjeha. Uvjeren sam kako će iz ove škole jednoga dana biti veliki broj profesionalnih igrača.

 

Odgovori