Međugorje Cup 2024. Nogometaši  Adriatica slavili u dvije kategorije

Završen je Međunarodni nogometni turnir za pionire i kadete Međugorje Cup 2024.  Četverodnevni turnir okupio je 52 momčadi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije koje su se nadmetale u četiri starosne kategorije. Nakon tri dana razigravanja po skupinama, u nedjelju su odigrana četiri  uzbudljiva finala na kojima je prikazan izvrstan nogomet mladih nogometaša. U najmlađoj kategoriji, 2010. godište titulu najboljih su ponijeli nogometaši zagrebačkog Trnja. Drugoplasirani su bili nogometaši Primorca iz Stobreča, dok su treće mjesto osvojili NK Abeceda ZDC. Najboljim igračem turnira proglašen je PTEIK Čerkezović (NK Trnje), najbolji strijelac bio je Nino Herceg (NK Adriatic), a najbolji vratar Marino Lozić (NK Primorac). Nogometaši Arbanasija slavili su u kategoriji 2009. godište. Drugo mjesto pripalo je nogometašima Splita, a treće HNK Jadran KS. Najboljim igračem proglašen je Toni Živkovi iz pobjedničke momčadi.  Nino Papić osvojio je nagradu za najboljeg strijelca (HNK Jadran KS), a Luka Sopta proglašen je najboljim vratarom (RNK Split).

Nogometaši Adritica slavili su u konkurenciji 2008. godišta, ispred sarajevskog Željezničara i zagrebačkog Trnja. Najboljim igračem proglašen je Zinedin Karić (FK Željezničar), dok su iz pobjedničke momčadi dolazi najbolji strijelac Roko Čotić  i najbolji vratar Toni Čukušić.

Splitski Adriatic slavio je i u najstarijoj kategoriji, 2007. godište. Drugo mjesto pripalo je nogometašima Pomorca, a treće NK Abeceda ZDC.  Pojedinačna priznanja u ovoj kategoriji pripala su igračima iz pobjedničke momčadi. Najboljim igračem proglašen je Roko Gabrić, najboljim strijelcem Antonio Ćaleta, a najboljim vratarom Igor Zavoreo.

Uz čestitke na besprijekornoj organizaciji, kažimo i to kako će Sport centar Međugorje od 7. – 10. ožujka ugostiti najmlađe nogometaše u okviru 19. izdanja Međugorje Cupa koji će okupiti preko 2000 mladih iz nekoliko zemalja regije.

 

 

Odgovori