Međugorje osvojilo MNL MZ općine Čitluk – Brotnjo 2023

Momčad mjesne zajednice Međugorje vratila se na tron Malonogometne lige mjesnih zajednica općine Čitluk. Međugorje je sinoć u velikom finalu pobijedilo Gornje Ograđenike, branitelje naslova prvaka, 4:1 i osvojilo šestu titulu prvaka u općinskom natjecanju.

Finalna večer 20. MNL MZ općine Čitluk započela je utakmicom za treće mjesto u kojoj su Donji Hamzići s visokih 4:0 pobijedili Biletiće. Dva pogotka za Donje Hamziće postigao je Robert Ševo, dok su po pogodak postigli Franjo Ivanković i Tomislav Puljić.

Sudionike utakmice za treće mjesto mnogobrojni gledatelji nagradili su pljeskom za ovosezonske nastupe, a poseban ugođaj navijači su napravili na finalnoj utakmici.

Na SC Jakerovac doslovno se tražilo mjesto više. Već u drugoj minuti, nakon pogotka Ante Pehara, radovali su se navijači Gornjih Ograđenika, dok su razlog za slavlje navijači Međugorja imali četiri minute kasnije. Ante Čilić poravnao je rezultat u 6. minuti, a prednost Međugorju deset minuta prije kraja utakmice donio je Rafael Ostojić. U preostalom dijelu utakmice odličnu igru Ante Čilić okrunio je postigavši još dva pogotka te je uz hat-trick iz finala izabran za najboljeg igrača MNL MZ općine Čitluk.

Antonio Pehar, vratar Gornjh Ograđenika, izabran je za najboljeg vratara lige, dok je najbolji strijelac lige Petar Milićević iz Donjeg Velikog Ograđenika.

Na prigodnoj svečanosti pehare, medalje i nagrade istaknutim momčadima i pojedincima ovogodišnje MNL MZ općine Čitluk uručili su Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Dragan Prusina, predsjednik Sportskog saveza Brotnja, Mile Galić, tajnik Sportskog saveza Brotnja, te Damir Jerkić i Mario Čilić, predstavnici MNL MZ općine Čitluk.

Šesti naslov prvaka momčadi MZ Međugorje donio je pravo nastupa u Ligi Hercegovine, koja će se ove godine održati u Grudama.

 

citluk.ba

Odgovori