Međugorje u dramatičnom finalu osvojilo Ligu MZ

Nogometaši Međugorja osvojili su Malonogometnu ligu MZ općine Čitluk „Brotnjo 2012″. Međugorčani su do laskavog trofeja došli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca budući da je finalna utakmica s Čitluk Gradom završila neriješeno 2:2.

Ivan Prskalo u 10. minuti doveo je Čitluk Grad u vodstvo, a isti igrač, nakon dobrog ubačaja s lijeve strane Marka Ćorića, povisio je na 2:0 u 26. minuti. Igrači Čitluk Grada u prvih 40 minuta, koliko se igralo poluvrijeme, ostavili su daleko bolji dojam na terenu od igrača Međugorja. Čitlučani su u prvom poluvremenu pružili daleko bolju igru, ali su dobar dojam pokvarili u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada Oliver Šakota šalje loptu u vlastitu mrežu.

 

Drugo poluvrijeme ponudilo je apsolutno drukčiji odnos snaga na terenu. Međugorje je nakon lošeg prvog poluvremena zagospodarilo terenom i počelo nizati prilike, no do izjednačenja je došlo tek u 63. minuti kada Stanislav Vasilj u kaznenom prostoru lijepo spušta loptu za Bernarda Čilića koji poravnava na 2:2.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Za ekipu Čitluk Grada sigurni izvođači prva tri penala bili su Jure Kordić, Ivan Prskalo i Goran Pehar a za Međugorje su isto tako sigurni bili A. Čilić, Stanislav Vasilj i Bernard Čilić.

Nakon po tri sigurna izvođača s obje strane loptu na bijelu točku namjestio je M. Rozić čiji udarac po sredini vrata brani Nikica Šego. Priliku da Međugorje dovede u vodstvo 5:6 Renato Čilić nije propustio, a nakon njega penale su pogodili i Oliver Škota za Grad i Matej Čilić za Međugorje tako da je Međugorje na kraju slavilo 6:7 pobjedu, osvajanje Lige i plasman u završnicu Lige Hercegovine.

Za najboljeg vratara Lige proglašen je Ivan Vrdoljak (Čitluk Grad), dok je najbolji strijelac Lige Jure Musa (Čerin). Priznanje za najboljeg igrača Lige osvojio je kapetan Međugorja Matej Čilić, a priznanja najboljim pojedincima i momčadima uručena su nakon finala u maloj ceremoniji u kojoj su zaslužena priznanja nogometašima uručili vodeći ljudi općine Čitluk i Lige MZ općine Čitluk.

 

citluk.ba

 

Odgovori