Dodig ispustio dvostruki break i veliku priliku u trećem setu protiv Del Potr

Niti iz trećeg pokušaja Ivan Dodig nije uspio svladati Juana Martina Del Potra, ali nikada nije bio blizu pobjedi kao u drugom kolu Montreala. U dva ranija meča nije bio niti blizu osvajanju seta, a ovaj put je ima ogromnu prednost u trećem setu, no nije ju realizirao.

Del Potro se uspio izvući, zaostajao je s dvostrukim breakom u dva navrata u trećem setu, no tih 3:0 i 4:1 Dodig nije uspio konkretizirati i pretvoriti u pobjedu.

Početak nije bio tako dobar, hrvatski tenisač je stigao do breaka na startu meča, ali je u završnici prvog seta dva puta glatko izgubio svoj servis, drugi put u ključnom trenutku kada je servirao za ostanak u setu i Dodig je uzeo set sa 6:4.

 

Drugi set je donio sličnu priču samo s nešto drugačijim raspletom. Ovaj put je Dodig nakon breaka i Del Potrovog povratka u set, uspio kod 4:4 stići do 0:40 i nove prednosti. Na servisu za set bio je puno oprezniji te je realizirao prvu set loptu za 6:4 i poravnanje na 1-1 u setovima.

Onda je uslijedilo najbolje razdoblje njegove igre. Dva puta zaredom je oduzeo servis Argentincu, poveo s 3:0 pa čak i nakon gubitka svog servisa, ponovno stigao do breaka za 4:1.

Činilo se kako ide prema pobjedi jer se Del Potro prilično mučio na svom servisu, međutim Dodig je počeo ulaziti u sve veće probleme. Kod 4:2 je propustio tri break lopte za novi dvostruki break što je pokrenulo Argentinca. Ipak je hrvatski tenisač uspio doći uz dosta muke do svog servis gema i zatim servisa za meč kod 5:4, ali nakon toga šesti nositelj igra odlično i do kraja meča ispušta svega dva poena i prolazi dalje.

Šteta za Dodiga koji je imao veliku priliku za kojom će još puno žaliti. Del Potro je pokazao kvalitetu, vratio se iz mrtvih i na kraju uspio napraviti veliki preokret.

 

hrsport.net

 

Odgovori