Andrija Ćorić za Večernji list: Nadam se da ću dobiti priliku pokazati što mogu

Mladi košarkaški reprezentativci Hrvatske nedavno su se s Europskog prvenstva vratili sa srebrom. Jedan od njih je bio i 18-godišnji Andrija Ćorić, velika nada hrvatske košarke i već višegodišnji igraš Širokog. Njega smo zatekli u Čitluku gdje se u svom domu odmara nakon velikog uspjeha. – Ovo je bilo predivno iskustvo. Došao sam iz kluba iz jedne male Hercegovine i onda proputuješ 5 zemalja u mjesec dana, osvojiš medalju. Nešto nezaboravno. Istina, malo nedostaje dom, ali bilo je fenomenalno – kaže Andrija na početku razgovora.

Prešao u prvi tim

Nakon tri godine igranja u mlađim kategorijama, naš sugovornik je potpisao novi ugovor sa Širokim i postao dio prvog tima. Za nekoliko dana kreće na pripreme.

– Igra se ABA liga, i to je jako važno. Bila je opcija da ću ići na posudbu, ali je odlučeno da tu ostanem, da se borim za minutažu.

Trener je rekao da mjesta ima, samo je do mene koliko ću se pokazati, kako ću igrati. Nadam se da ću dobiti priliku pokazati što mogu – ističe naš sugovornik. Nakon uspjeha s reprezentacijom, ne nedostaje mu samopouzdanja. Kaže kako igra u klubu koji ima najbolje uvjete za rad na Balkanu, osobito kada se govori o treniranju mladih igrača.

Novi ugovor

Ugovor koji je potpisao vrijedi šest godina. Čorić u tom razdoblju planira pokazati koliko je dobar igrač. Još uvijek ne razmišlja o drugim klubovima, poručuje kako je važno ostati hladne glave. Ipak, nije košarka jedino o čemu Ćorić razmišlja. On je nedavno upisao Agronomski fakultet u Mostaru. Inače, dolazi iz obitelji koja vodi Podrume Andrija. – Ipak, ja sam Ćorić, mora netko nastaviti obiteljsku tradiciju. Upisao sam se kao redoviti student, ali zbog klupskih obveza, možda se prebacim na izvanredni studij. Bit će puno putovanja, dva treninga dnevno. Naporno je – zaključuje Andrija. Mora se priznati, zrelo razmišljanje za nekoga tko ima 18 godina i srebrnu medalju.

 

Marko Karačić/Večernji list

 

Odgovori