ŽKK Ragusa iz Dubrovnika pobjednik 9. memorijala „Tomo Krasić“

Jučer je u Čitluku održan 9. Međunarodni memorijalni turnir za mlade košarkašice „Tomo Krasić“, na kojem su nastupile košarkašice iz Čitluka, Rame, Livna i Dubrovnika.

Memorijalni turnir u spomen na Tomu Krasića, pokojnog sportskog direktora ŽHKK Brotnjo ’94, sportskog djelatnika i velikog zaljubljenika u sport, započeo je utakmicom između ŽHKK Brtonjo ’94 i ŽKK Ragusa u kojoj su Dubrovčanke svladale domaće košarkašice.

U drugoj utakmici turnira HŽKK Rama pobijedio je ŽKK Livno i plasirao se u finale, dok su ŽHKK Brotnjo ’94 i ŽKK Livno odigrali utakmicu za treće mjesto.
Košarkašice Brotnja u utakmici za treće mjesto svladale su Livno, a u finalnoj utakmici turnira Ragusa je bila uspješnija od Rame.

Zanimljivo finale završilo je pobjedom Raguse 68:54, nakon čega je upriličena svečanost dodjele pehara, medalja i priznanja.

Uz nazočnost članova obitelji pokojnog Tome Krasića i članova Organizacijskog odbora memorijalnog turnira, pehare, medalje i priznanja uručili su Velibor Vasović, predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH, Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk, Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH i zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ, te Mirjana Krasić, supruga pokojnog Tome Krasića.

Uz medalje i pehare za ostvareni poredak na ceremoniji dodjele uručene su i dvije individualne nagrade, i to: nagrada za najbolju igračicu i najboljeg strijelaca. Najviše poena na 9. Međunarodnom memorijalnom turnir za mlade košarkašice „Tomo Krasić“ postigla je Maja Džidić (HŽKK Rama), dok je Una Majstorović iz ŽKK Ragusa izabrana za najbolju igračicu turnira.

– ŽHKK Brotnjo ’94 je klub sa bogatom tradicijom i uspješnim rezultatima. Dičimo se kvalitetnim radom sa mlađim kategorijama i turnirom koji nosi ime našeg pokojnog prijatelja i sportskog direktora Tome Krasića. Ponosimo se činjenicom da je obitelj pokojnog Tome s nama angažirana u organizaciji svih održanih turnira. Upućujem zahvalu Tominoj obitelji, našim gostima i svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji turnira – rekao je Ivo Bevanda, predsjednik ŽHKK “Brotnjo ’94” i predsjednik Organizacijskog odbora Međunarodnog memorijalnog turnira “Tomo Krasić”.

 

citluk.ba

Odgovori