Odlična Hrvatska pregazila Italiju na otvaranju Europskog prvenstva u Ukrajini

Hrvatska reprezentacija do 16 godina odmah je na startu Europskog prvenstva pokazala kako misli ozbiljno. Talijani su solidan protivnik, ali protiv Hrvatske su bili bez ikakve šanse i upisali su vrlo visok poraz 91:64.

Da Hrvatska ima velike ambicije na ovom natjecanju, pokazao je i sam sastav u kojem se nalazi i Lovro Mazalin unatoč svim problemima s kojima se suočava. Mazalin je tek nedavno završio s nastupom na Europskom prvenstvu do 18 godina, tamo je propustio neke utakmice zbog ozljede, međutim svejedno je priključen ovoj reprezentaciji iako ga praktički odmah po završetku natjecanja očekuju pripreme s Cedevitom za novu sezonu.

Protiv Italije se Hrvatska odmah postavila čvrsto, napadački je bila iznimno učinkovita i Talijani nisu imali nikakvog rješenja za takvu igru. Već do poluvremena je Hrvatska bila na rubu 20 poena prednosti da bi ta prednost dodatno rasla u nastavku susreta. Tek u samom finišu utakmice Italija je malo ublažila zaostatak i smanjila na konačnih 91:64.

 

U našem sastavu najistaknutiji su bili Nik Slavica s 22 poena i 11 skokova, Dragan Bender s 20 poena, devet skokova, Ante Žižić s 12 poena i 14 skokova te Lovro Mazalin s deset poena i osam skokova.

Italija je uspjela izgubiti iako je imala dvostruko manje izgubljenih lopti (16:8), ali je isto tako bila u podređenom položaju u skoku gdje je Hrvatska dominirala s čak 62 uhvaćena skoka.

Hrvatska: Skokna 7 (5 skokova, 4 asistencije), Lazić 0, Dubelj 0, Bender 20 (9 skokova, 5 asistencija), Kalpić 8 (5 skokova), Kumanović 2, Slavica 22 (11 skokova, 4 izgubljene), Zubac 8 (4 skoka), Žižić 12 (14 skokova), Čolak, Mazalin 10 (8 skokova, 5 asistencija, 4 izgubljene), Gašpert 2.

 

hrsport.net

 

Odgovori