Poraz Brotnja od Bosne

Košarkaši Brotnja u 1.kolu su na domaćem terenu zabilježili poraz od sarajevske Bosne 75:76. U izjednačenoj utakmici Bosna je do pobjede stigla odličnom igrom i preokretom u trećem dijelu igre te zahvaljujući tandemu Hadžić- Rahimić koji su u prijelomnim trenutcima postigli odlučujuće koševe.

Prva četvrtina ponudila je izjednačenu košarku koja je završena 26:26. U drugom dijelu Stefanović i Brečić Brotnju donose prednost od 9 poena (47:38). Momci trenera Josipa Dugandžića odlično su odigrali u ovome dijelu, i napad i obranu.

U trećem dijelu igre dogodio se neobjašnjiv pad u igri domaćih. Nerezonski šutevi i loša obrana, s druge efikasnost gostujućih igrača donosi preokret. Gosti najprije serijom 8:0 dolaze u vodstvo 46:47. Kod rezultata 50:50  Hodžić pogađa tricu a nedugo nakon toga i Rahimić te Bosna u  posljednji dio utakmice ulazi prednošću 58:64.

 

 

Dobra igra gostiju nastavljena je i u posljednjem dijelu. Šest minuta prije kraja Bosna je stigla do prednosti + 11, 60:71.

Nakon time-outa Čitlučani su bolje zaigrali i uspijevaju doći na koš zaostatka. Međutim, nadu domaćih u posljednjoj minuti „ugasio” je Hodžić.

HKK Brotnjo je nastupio u sastavu: Marković 6, Jelčić 7, Stefanović 16, Josipović 11, Doko, Barbarić, Brečić 14, Lesko, Čutura 8, Novak, Pinjuh 7, Planinić 6.

 

 

Odgovori