Alkar na korak do opstanka

Alkar je u svojoj dvorani dobio i treći susret u Ligi za ostanak, a ponovno je riječ bila o dramatičnoj utakmici s happy endom za domaću momčad. Bila je to utakmica u kojoj su gosti većim dijelom imali rezultatsku inicijativu, međutim, nisu izdržali do kraja.

Sinjani su tijekom većeg dijela susreta lovili goste, a upornost im se na kraju isplatila, zbog čega su i nagrađeni novim bodovima. Trenutak koji je obilježio susret bila je teža ozljeda Meznarića, što je gostima smanjilo mogućnost rotacije, zbog čega je nestalo i snage na samom kraju.

 

Na početnih 0:2 gostiju, Alkar je odgovorio sa sedam koševa u nizu, no istom mjerom uzvraćaju i Baranjci, a nakon pet minuta igre rezultat je glasio 10:11. Kontinuitet igre prvi su uhvatili gosti, došli na 13:17, zatim i 15:19, no Sinjani se vraćaju i hvataju egal. Završnica susreta, uz tricu Mandića u posljednjoj sekundi, pripada gostima za ugodnih 21:27.

Dobra rola Rogića i Tešije na otvaranju druge četvrtine omogućila je domaćima seriju od 9-2, čime su i preuzeli vodstvo (30:29), ali ponovno su Sinjani zaredali s nekoliko isforsiranih šuteva, što su gosti, prije svih Bičvić, spremno iskoristili za novo odvajanje. Nastavak susreta ponudio je jednaku situaciju, ponovno gosti bježe, Sinjani sustižu, a rezultatska amplituda nakon prvih 20 minuta igre zaustavila se na gostujuća tri koša viška (42:45).

Pauza od pet minuta, zbog ozljede Meznarića, iz “takta” je izbacila goste, što su domaći iskoristili za novi obrat i vodstvo od 50:49. Uslijedile su potom minute u kojima se nije “umiralo” od ljepote, na jedan dobar slijedila su dva loša poteza, a pred završnu četvrtinu rezultat je glasio 58:62 u korist gostiju iz Baranje.

Dok su se gosti oslanjali na akcije iz kojih su lagano poentirali, domaći su u tim trenutcima nade polagali u individualna rješenja, a boljom “računicom” pokazala se ona domaće momčadi. Naime, trica Župića i pet koševa Bubala, odvela ih je do 79:72, četiri minute do kraja.

Serija koševa i napadačkih skokova Perajice goste su i dalje ostavili u igri, međutim, za završnicu im je očito ponestalo snage i koncentracije, stoga su Sinjani došli do pobjede od 86:81, a samim time, praktički i opstanka u A-1 ligi.

 

Hrsport.net

 

 

 

 

Odgovori