Kakav preokret! Senzacionalna pobjeda Čilića!

U prvom četvrtfinalnom dvoboju Davis Cupa, Hrvatska je povela protiv Argentine s 1:0. U fantastičnom dvoboju Marin Čilić slavio je protiv Davida Nalbandiana s 3:2 u setovima (5:7, 6:4, 4:6, 7:6, 6:3).

Na zemljanoj podlozi u argentinskom Buenos Ariesu, prvi su na teren u dvoboju Argentine i Hrvatske izašli David Nalbandian i Marin Čilić. Nakon više od pet sati dramatične borbe hrvatski je tenisač ostvario senzacionalnu pobjedu.

 

U prvom setu, domaći je tenisač uspio breaknuti našeg predstavnika i završiti dionicu sa 7:5. U nastavku se Marin probudio, zaigrao bolje i izjednačio na 1:1. U izjednačenoj borbi u trećem setu odlučivale su nijanse koje su ovog puta otišle na stranu domNalbandiana. I onda je uspjelo nevjerojatni preokret, Međugorac je krenuo odlučnije, manje je griješio i to se na koncu ispostavilo kao ključan faktor. Četvrti set okončan je u tie breaku u korist Marina, a dok je u petom bilo jasno kako Nalbandian više nema snage.

Mirnom i pametnom igrom Čilić je dočekao svoje prilike, napravio dva breaka i došao do pobjede. Na taj je način Hrvatska neočekivano došla do vodstva od 1:0. Drugi meć dana igrajuKarlović i Del Potro.

Sportski.net

 

Odgovori