Marin Čilić predao meč drugog kola Wimbledona

 

Hrvatski tenisač Marin Čilić trebao je danas na terenu broj 2 igrati meč drugog kola Wimbledona s Francuzom Kennyjem De Schepperom, no deseti nositelj predao je meč i svoj nastup završio već u drugom kolu.

Deseti nositelj Wimbledona i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić neće imati prigodu nadograditi uspjeh iz Queens’a još jednim odličnim nastupom na travnatim terenima, iz All England Cluba upravo je stigla vijest da je predao meč drugog kola protiv francuskog tenisača Kennyja De Scheppera.

 

Službena je informacija da je Čilić odustao zbog ozljede lijevog koljena, a vijest o predaji potvrđena je i na službenim stranicama turnira u Wimbledonu, gdje stoji da je De Schepper prošao u treće kolo bez borbe.

Meč između Čilića i De Scheppera trebao je biti na rasporedu kao četvrti po redu na terenu broj 2, nakon ogleda Browna i Hewitta, Cetkovske i Wozniacki, te Larcher de Brito i Šarapove.

Ovo je druga loša vijest za hrvatske poklonike tenisa danas, jer Mirjana Lučić-Baroni svoj je nastup također završila u drugom kolu porazom od Španjolke Carle Suarez Navarro.

Odustajanje Čilića čak je peta u nizu predaja tijekom današnjeg dana, nakon što se iz turnira tenisačica povukla druga nositeljica Viktorija Azarenka, a od tenisača Steve Darcis, koji je u prvom kolu režirao senzaciju izbacivanjem Rafaela Nadala.

Povlačenje s turnira danas su još objavili i John Isner i Radek Stepanek, koji nisu mogli završiti mečeve protiv Adriana Mannarina, odnosno Jerzyja Janowicza.

Odgovori