Za naš portal govori budućnost hrvatske košarke Ivica Zubac

Brotnjo je oduvijek bio rasadnik sportskih talenata. iz ovoga kraja svoje prve sportske korake su napravili Marin Čilić, Ivan Dodig, Zoran Planinić, Marin Šego i drugi. Njihovim putem nastavljaju mlađi sportaši, predvodnici svojih generacija na brojnim natjecanjima. Među njima se ističe mladi košarkaš Ivica Zubac koji je po mišljenju stručnjaka jedan od najperspektivnijih košarkaša u Hrvatskoj. Iznimne košarkaške predispozicije, talent i želja za napretkom najbolje opisuju šesnaestogodišnjeg Ivicu koji je predvodio zagrebačke Cibose na putu do titule kadetskih prvaka Hrvatske.

Fotogalerija

Zahvaljujući maestralnim igrama Ivica je dobio poziv u Kadetsku reprezentaciju Hrvatske i nastupit će na Europskom prvenstvu koje će se u srpnju odigrati u Ukrajini. S Ivicom smo razgovarali za vrijeme njegovog boravka u rodnom Čitluku. 

 

Ivica, iza tebe je uspješna sezona u Ciboni. Postao si predvodnik generacije i jedan od najboljih igrača u završnici prvenstva.

Momčad je jako dobro odigrala na prvenstvu Hrvatske i drago mi je da sam dao svoj maksimum kako bi osvojili naslov. On nam puno znači i svima je poticaj da i u sljedećoj sezoni ponovimo uspjeh. Objektivno, imamo najbolju momčad i odlična smo ekipa i rezultat je sam po sebi bio realan.

Uskoro te očekuje i nastup u nacionalnom dresu. Očekuje se da budeš nositelj na Europskom prvenstvu. Koja su tvoja očekivanja?

Sam poziv u reprezentaciju bi svakom igraču trebao služiti na ponos. Mene raduje da su ljudi iz Saveza i treneri prepoznali kako mogu dati doprinos na jednom velikom prvenstvu kao što je Europsko. Ja ću se truditi i dati svoj maksimum da napravimo što bolji plasman.

Mnogi stručnjaci ti već sada predviđaju sjajnu košarkašku karijeru. Može li Zubac biti drugi Brotnjak koji će okusiti igranje u najjačoj ligi na svijetu, NBA?

Svakako da je odlazak u NBA ligu san svakoga sportaša. Ja sam premlad da bi još o tome razmišljao ali doći u najjaču ligu na svijetu je vrhunac karijere. Zoka Planinić je svojim radom i košarkaškim putem pokazao i dokazao kako se uspijeva u sportu i motiv mi je da i ja jednoga dana budem drugi Brotnjak koji će dosegnuti te košarkaške visine.

Tko ti je uzor?

Po stilu igre obožavam Tima Duncana koji igra na mojoj poziciji. Uz igru pod košem, sviđa mi se njegov stil da može kvalitetno odigrati i na poziciji četvorke.

 

Na kraju razgovora Ivica je istaknuo kako najveću zahvalu za uspjehe u sportu duguje svojim roditeljima koji su ga i motivirali za bavljenje ovim sportom. 

 

Odgovori