Međugorske rukometašice prvakinje BiH

Uzbudljivo je bilo na rukometnim terenima, gdje su naše mlade rukometašice u neizvjesnoj završnici Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine osvojile naslov u kategoriji 1998/99. godišta. Da bi otišli na Državno prvenstvo BiH morali su proći kroz jako teške kvalifikacije u našoj regiji Herceg-Bosne gdje je konkurencija bila iznimno jaka. Na završnicu su prošli kao drugoplasirani u našoj regiji, što samo po sebi čini veliki rezultat. A na toj završnici državnog prvensta BiH koja je održana u Mostaru, čekali su ih najbolje ekipe iz tri različita rukometna saveza BiH: Iz Republike Srpske (Leotar iz Trebinja i Laktaši iz Laktaša), iz Federacije BiH (Lokomotiva iz Mostra i Neretva iz Jablanice). te iz Herceg-Bosne (Kosača iz Mostara).

 

U prvoj utakmici pobijedili su ekipu ŽRK Neretva iz Jablanice rezultatom 22:8, dok su utakmici koja je odlučivala o tome tko će ići u finale pobijedili ekipu ŽRK Leotar iz Trabinja rezultatom 29:13.

U finalnoj utakmici sastali su se iznimno kvalitetna ekipa HRK „Kosača” iz Mostar i naš HRK „Međugorje”, utakmica je bila vrlo uzbudljiva, neizvjesna, napeta i ponudila je gledateljima sve ono lijepo što rukomet nosi sa sobom. U regularnom sudačkom vremenu rezultat je glasio 14:14, da bi nakon produžetak naša ekipa slavila rezultatom 17:14.

Vrijedno je istaknuti da je na ovom prvenstvu za mlađe kadetkinje Bosne i Hercegovine priznanje za najbolju igračicu odnijela naša Stela Ostojić, ali i priznanje za najboljeg strijelca osvojila naša igračica Ivana Vasilj – Rozga.

Ekipa Međugorja nastupala je u sljedećem sastavu: Josipa Sivrić, Lea Dodig, Stela Ostojić, Ivana Vasilj, Anđela Bencun, Laura Ostojić, Ivana Vasilj – Rozga, Antonije Sivrić, Miran Čilić, Zrinka Vasilj i Martina Dragičević.

 

hrk-medjugorje.com

 

Odgovori