FOTO: Mancini ponovno u Međugorju

Trener engleskog prvaka Manchester Citya, Roberto Mancini ponovno je doputovao u Međugorje. Baš kao i prije nepuna tri mjeseca Mancini je u Međugorje doputovao kako bi na ovom, kako i sam kaže, posebnom mjestu molio za svoju obitelj, ljude koje voli i mir u svijetu.

Ponovni Mancinijev posjet Međugorju bila je prigoda za mnoge da Talijanu požele dobrodošlicu i ugodan boravak u Međugorju, pa je tako i čitlučki načelnik Ivo Jerkić uz želje za ugodan boravak u Međugorju Manciniju čestitao na osvojenom prvenstvu te mu je za uspomenu na njegov drugi boravak u Međugorju poklonio Monografiju Brotnjo i birana hercegovačka vina.

 

Trener Citya odvojio je dio vremena i za novinare, te se prisjetio prvog posjeta Međugorju a nezaobilazna tema razgovora bilo je Europsko nogometno prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Mancini se prisjetio kako je za prvog posjeta Međugorju izuzetno srdačno dočekan i kako su ga se posebno dojmili susreti s vidiocima, odlazak na Križevac, Misa, za koju je kazao kako je u Međugorju posebna, i mir koji je mogao imati prilikom molitve.

Komentirajući Europsko prvenstvo i utakmicu Hrvatske i Italije Mancini je kazao kako su obje momčadi odigrale jako dobru utakmicu, čiji je prvi dio pripao Talijanima ali i u kojoj su Hrvati zahvaljujući dobroj igri izjednačili na konačnih 1:1, a prema Mancinijevom mišljenju Cityev Balotelli je na toj utakmici bio jako dobar i opasan.

„Mislim da je Italija jako dobar tim i ako pobjedi Irsku mogla bi doći i do finala.” prokomentirao je Mancini dodajući kako prema do sada prikazanoj igri nije primijetio momčad za koju bi mogao reći da će osvojiti Europsko prvenstvo.

Simpatije prema Luki Modrići Mancini nikada nije krio te je i ovom prilikom, komentirajući Hrvatsku reprezentaciju, kazao kako je Modrić jedan od najboljih igrača u Engleskoj i kako bi njegov eventualni odlazak u United bio velika stvar za njegovog rivala. Kao i za prošlog posjeta Međugorju pohvale je dobio i Edin Džeko za koga je Mancini kazao kako je veliki igrač koji će sigurno ostati u Cityu, a pohvale je ovom prilikom i dobio mladi „hajdukovac” Ivan Jakov Džoni, sin nekadašnjeg prvotimca Hajduka Vilsona Džonija.

Roberto Mancini u Međugorju ostaje i sutra, tako da će utakmicu Italije i Irske odgledati u Međugorju.

 

CITLUK.BA

 

Odgovori