Marin Čilić osvojio svoj sedmi naslov u nesvakidašnjem finalu, Nalbandian diskvalificiran

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je travnatog ATP turnira u londonskom Queen’su, no način na koji je to ostvario zaista je nesvakidašnji. Naime, njegov suparnik David Nalbandian diskvalificiran je sredinom drugog seta nakon što je preburno reagirao poslije gubitka gema i pritom ozlijedio linijskog suca…

O finalu Queen’sa 2012. godine još će se dugo pričati. Nažalost, ne zbog kvalitetne igre koju su finalisti Marin Čilić i David Nalbandian prikazali, već zbog gluposti koju je sredinom drugog seta načinio argentinski tenisač.

 

Naime, nakon što je Čilić napravio break za vodstvo 4:3, Nalbandian je u naletu bijesa nogom razbio malu plastičnu reklamu koja okružuje sjedalo linijskog suca na osnovnoj crti. Pritom je ozlijedio lijevu potkoljenicu linijskog suca, koji je ubrzo šepajući napustio teren.

Supervizoru i sucu u stolcu nije preostalo ništa drugo nego pridržati se pravila i diskvalificirati Nalbandiana. Meč je do tog trenutka bio vrlo kvalitetan i prava je šteta što je morao ovako završiti. Najnezadovoljniji bili su gledatelji, koji su do kraja ispunili tribine po sunčanom vremenu.

 

Hrsport.net

 

Odgovori