Mihaela Buntić pobjednik šahovskog turnira na Velikom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu

U Splitu se od 17. do 21.08 2021 održava Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih. Na šahovskom turniru nastupilo je i naših troje kadeta u svojim kategorijama, Mihaela Buntić (F11), Ana Ostojić(F15) i Borna Pehar(F15).

Turniri su se igrali Bergerovim sustavom (svak sa svakim) uz tempo igre od 15 minuta po igraču.

U najmlađoj kategoriji “F11” nastupila je Mihaela Buntić.

Mihaela je nakon 8 odigranih kola sa 7 osvojenih bodova (6 pobjeda i 2 remija) osvojila turnir ostavivši konkurenciju iza sebe za čitav bod. Drugoplasirana sa 6 osvojenih bodova je Justina Milošević (Beograd) a trećeplasirana sa 5,5 osvojenih bodova igračica iz Novog Sada Emilija Vudgalić.

Borna Pehar (M15) i Ana Ostojić (F15) su napravili nešto slabije rezultate i završili u dojnjem dijelu poretka. Treba napomenuti da je Borni ovo već treći turnir u ovom mjesecu.

Nakon vrlo dobrih rezultata na “Split Open 2021” i Solta Chess Open 2021″ gdje je značajno popravio svoj standard rejting i odigrao 18 teških mečeva na dugi tempo,d anas je vjerovatno došlo do praznjenja baterija i više od 7 mjesta se nije moglo.

Borni želimo da se odmori i pripremi za nove izazove dok za cure nema odmora. Za dva dana Mihaela Buntić i Ana Ostojić će u Neumu nastupiti na 1. Ekipnom natjecanju Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Šahovski klub Brotnjo

Odgovori