Mlađe kadetkinje Brotnja s dvije pobjede osigurale finalni turnir

Proteklog vikenda Čitluk je bio domaći jednog od polufinalnih turnira za mlađe kadetkinje prvenstva Herceg Bosne za košarkašice. Na turniru u Čitluku nastupile su momčadi ŽHKK Brotnjo 94, ŽKK Ljubuški i ŽKK Zrinjski 2010. Mlade čitlučke košarkašice na turniru su upisale dvije pobjede i izborile plaman na finalni turnir.

Za momčad ŽHKK Brotnjo 94 u dvije utakmice polufinalnog turnira nastupile su sljedeće igračice: Marija Barbarić, Iva Šakota, Lorena Raspudić, Iva Šaravanja, Andrea Arapović, Marija Musa, Gabrijela Zubac, Doris Juričić, Marion Prusina, Jelena Šakota, Dragana Paponja, Mila Raspudić i Jagoda Miličević, a igračice godišta 1999. i 2000. u prvoj utakmici svladale su vršnjakinje iz Ljubuškog rezultatom 53:7.

U drugom nastupu na turniru košarkašice igračice Brotnja su nadigrale Zrinjski 2010 rezultatom 66:35. Susret čitlučkih i mostarskih košarkašica bio je posljednji na programu, a budući da su u drugoj utakmici dana košarkašice Zrinjskog pobijedile košarkašice iz Ljubuškog (47:9) ova utakmica je i odlučivala o pobjedniku polufinalnog turnira.

Domaća igračica Marija Barbarić sa 35 postignutih koševa u dvije utakmice bila je najbolja igračica polufinalnog turnira, a sljedeći nastup igračice Brotnja imati će već sljedećeg vikenda. Naime, uz naše košarkašice nastup na finalnom turniru osigurale su i košarkašice Livna i Buškog blata (Tomislavgrad) i ove tri momčadi će odlučivati o pobjednicama u konkurenciji mlađih kadetkinja KS Herceg Bosne.

 

citluk.ba

 

Odgovori