Napredak Čilića i Dodiga

Osvajanjem Indian Wellsa Rafael Nadal upisao je napredak na najnovijoj ATP ljestvici te je preskočio sunarodnjaka Davida Ferrera i došao do pozicije četvrtog igrača svijeta. U odnosu na prošli tjedan, za poziciju je bolji Marin Čilić dok je Ivan Dodig napredovao za šest mjesta…

Vodeći tri na ATP ljestvici Novak Đoković, Roger Federer i Andy Murray zadržao je svoje pozicije, no do ovog tjedna četvrtoplasirani David Ferrer nije u tom uspio.

Ferrer je neočekivano poražen na startu Indian Wellsa od Kevina Andersona, Rafael Nadal je s druge strane otišao do kraja i osvojio turnir i tako je uspio potisnuti Ferrera na peto mjesto na ljestvici.

 

Bila je to ujedno i jedina promjena među deset najboljih, a prvi sljedeći koji je napredovao u odnosu na tjedan ranije je Marin Čilić koji je preskočio Nicolasa Almagra i vratio se na 11. poziciju. Zaostatak za desetoplasiranim Richardom Gasquetom je povećih 390 bodova.

Osim Čilića napredak je ubilježio i Ivan Dodig koji iza sebe ima dobar turnir u kojem je zaustavljen tek od strane prejakog Rogera Federera. Dodig je napredovao za šest mjesta i sada je 54. na svijetu. Za vratom mu puše Ernests Gulbis koji je napredovao čak 12 pozicija i uz Argentinca Carlosa Berlocqa koji je skočio za 16 mjesta na 69. poziciju, upisao je najveći pomak u Topu 100.

 

hrsport.net

 

Odgovori