Mlade nade osvojile nove državne medalje

Jučer je u Zenici, uz domaćinstvo i organizaciju Atletskog kluba Zenica, održano Državno pojedinačno prvenstvo BiH za pionire i pionirke, rođene 2008. i 2009. godine. Riječ je o državnom prvenstvu na kojem nastupa najviše natjecatelja, a jučer je u Zenici nastupilo više od 500 natjecatelja iz 30 klubova. Mlade nade broćanske atletike predstavljale su AK Brotnjo na prvenstvu, na kojem uspjele osvojiti dvije nove državne medalje.

– Mlade nade Atletskog kluba Brotnjo nastupile su na Državnom pojedinačnom prvenstvu BiH za pionire i pionirke te su uspjele osvojiti dvije nove državne medalje za svoj klub.

Lucija Lorena Primorac bila je treća u utrci na 80 metara s preponama, kao i štafeta 4×100 za pionirke u sastavu Ana Ostojić, Matija Marić, Petra Pervan i Lucija Lorena Primorac.

U isto vrijeme u Istanbulu, prvog dana Balkanskog prvenstva za juniore, nastupio je naš Luka Ćurković u skoku u dalj. Kao najmlađi sudionik ostvario je odlično 7. mjesto sa skokom od 7.08 m. On i Filip Kozina danas nastupaju u disciplini troskok – istaknuli su iz AK Brotnjo.

Odgovori