Mladen Mišo Dodig: Prvi bosanskohercegovački trener s ATP licencom

Ivan Dodig protekli tjedan je svojoj riznici osvojenih trofeja dodao i deseti po redu, ATP iz serije 250 München.  Velike zasluge za to ima i  njegov trener i brat, Mladen Mišo  Dodig, koji je ušao je u povijest kao prvi bosanskohercegovački trener koji je postao punopravni član ATP Coach programa.

Mladene, potječete iz teniske obitelji, kako je bilo probijati se kroz teniski svijet?

Nažalost,  uvjeti u BiH i Hrvatskoj su dosta teški. Savezi nisu u mogućnosti pomoći tenisačima tako da  su tenisači osuđeni većinom na obiteljske projekte. Jedan takav je bio i kod nas.  Mi smo upornošću, radom i odricanjem došli do ovoga gdje smo danas.

Iako ste bili perspektivan tenisač, vrlo brzo ste napustili natjecateljski dio i krenuli u trenerske vode. Što posebno pamtite u igračkoj karijeri?

Da, imao sam dosta dobre rezultate kao junior, ali evo tako smo odlučili obiteljski da Ivan ide dalje s profesionalnom karijerom, a ja s trenerskom.  Od rezultata koje bih mogao izdvojiti je osvojeno državno prvenstvo do 18  godina kada mi je bilo 15 godina  i pobjede nad Ivanom i Marinom (smijeh).

 Vrlo brzo ste se nametnuli kao jedan od najperspektivnijih  trenera na Touru i kao prvi bh. trener dobili ste licencu  punopravnog ATP trenera. Kako se razvijala Vaša trenerska karijera?

Trenerska karijera krenula je u Tenis klubu  Međugorje. Nakon završenog Kineziološkog fakulteta, odlazim u tenisku akademiju u Luxembourgu. Nakon 4 godine osnivam svoju tenisku kompaniju u Luxembourgu i počinjem  s radom na ATP Touru.

Kakav je osjećaj biti trener bratu?

To je dosta profesionalno, ne provodi se dosta vremena zajedno. Igrači imaju svoju rutinu,  a mi treneri svoju, tako da svatko obavlja svoje obaveze. Sretnemo se na treninzima i za jelom, odradimo što trebamo i to je manje više to.

 

 Uz Marina Čilića i Ivana, kao istinske promotore Međugorja u svijetu, u posljednje vrijeme na globalnom planu je priznata i akademija Sportland.  Upoznajte pobliže naše čitatelje o ideji i razvoju sportske akademije Sportland.

Ideja Sportlanda potekla je od cijele ekipe. Željeli smo pomoći sljedećim naraštajima da imaju malo nešto lakši put nego što su imali Ivan i Marin. Suradnja s ostalim akademijama ide super, i ovih dana smo u pregovorima sa Sania Mirza tenis akademijom u vezi partnerstva i otvaranja još jednog ogranka u Dubaiu.

Mladen ima riječi hvale na karijere braće Ivana i Željka, koji je trener u Međugorju.   

O Ivanu mislim da sami rezultati govore dosta ali ako bi ga morao opisati veliki profesionalac u svakom pogledu i perfekcionista. Željko je se više bazirao na bazu u Međugorju i razvoju mladih naraštaja. Jedan od pokretača i CEO Sportland grupacije.

Postoji li u budućnosti neki mladi tenisač koji je nasljednik Ivana i Marina?

Teško je to reći sada, još su oni većinom mladi a dug je put do profesionalnog tenisa. Sustavan rad iz dana u dana donijet će rezultate, a na njima je da se trude što više i daju maksimum na treninzima i turnirima.

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori