Murray poslije još jednog kišnog prekida dovršio posao protiv Čilića

Nastavak meča osmine finala Wimbledona između Marina Čilića i Andyja Murraya nije donio bolje vijesti za navijače hrvatskog predstavnika. Čilić tijekom dva nastavka u utorak nije pronašao pravi ritam, dok je Murray samo nastavio s dobrom igrom započetom u ponedjeljak i plasirao se u četvrtfinale komfornom pobjedom…

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Wimbledona nakon što je Marin Čilić izgubio od domaćeg favorita Andyja Murraya. Nakon što je meč u ponedjeljak bio prekinut zbog kiše pri vodstvu Škota 7:5, 3:1 (40-0 na servisu), u utorak je četvrti nositelj dovršio posao pobjedom 7:5, 6:2, 6:3.

 

Odmah po izlasku na teren broj 1 Murray je osvojio prvi poen na svom servisu i potvrdio break prednosti za 4:1. Čilić je bez problema smanjio na 4:2, a onda je meč ponovno bio prekinut zbog kiše.

Tenisači su se vratili na teren poslije sat vremena, oko 14:15 po srednjeuropskom vremenu. Murray je zadržao servis i poveo 5:2 te potom napravio novi break za 6:2. Čilić je propustio realizirati ukupno tri gem lopte, a Murrayu, koji je očito želio što prije završiti meč, se povećana agresivnost isplatila.

Kiša je u međuvremenu i dalje padala, no prekida nije bilo. Inače, u drugom setu Murray je napravio samo jednu neprisiljenu pogrešku, a Čilić je osvojio mizernih 17% nakon drugog servisa, koji je Murray redovito napadao i pritiskao.

U prvom gemu trećeg seta Čilić je “pustio” ruku i imao ukupno četiri break lopte (15-40 i dvije prednosti). No, Murray je pokazao zašto je već godinama u vrhu – sve četiri prilike anulirao je svojim neobranjivim servisima.

U pauzi između dva gema na teren je izašao supervizor, koji je razgovarao sa sucem u stolcu glede stanja terena i mogućeg novog kišnog prekida. Do njega ipak nije došlo i nakon nekoliko minuta igra se nastavila.

Čilić se u drugom gemu izvukao i izjednačio na 1:1 poslije 0-30, no u četvrtom gemu nije mu bilo spasa. Murrayeva bolja igra urodila je plodom tj. novim breakom za vodstvo 3:1. U šestom gemu Marin je izbjegao još uvjerljiviji poraz nakon što je spasio 0-40 i još jednu break loptu. No, to je bilo samo odgađanje neizbježnoga. Murray je kod 5:3 s lakoćom odservirao za meč i proboj među osam najboljih.

 

Hrsport.net

 

Odgovori