Najavljujemo: Međunarodni karate turnir DBG Open 2013.

U sklopu programa obilježavanja Dana berbe grožđa – Brotnjo 2013., u subotu će se Gradskoj sportskoj dvorani Čitluk održati Međunarodni karate turnir „DBG OPEN 2013″.

O organizaciji i ideji za održavanjem ovakvoga jednoga turnira za naš portal govori Ivan Raspudić, trener KK „Međugorje”.

Ivane, kada se javila ideja za organiziranjem ovoga turnira?

– Ideja za turnir je potekla od nas nekoliko pojedinaca koji smo dugo u ovom sportu iz razloga što smo uvijek smatrali da karate kao sport u našoj općini zaista zaslužuje ovakav jedan međunarodni turnir. Vjerujem da će on prerasti u tradicionalni jer Brotnjo to zaslužuje.

 

Koji je program turnira?

Službeni dio počinje u 10 sati kada su na programu kate, pojedinačno i ekipno. Od 12 – 12:15 je otvaranje turnira. Nakon toga slijedi natjecanje u borbama, pojedinačno i ekipno.

Koliko očekujete natjecatelja?

Točan broj ne znamo još, ali je sigurno da će biti dobro posjećen iz razloga što smo dobili domaćinstvo izbornog turnira BiH za kadete,juniore i u21 .

Sponzori?

Generalni pokrovitelj turnira je Općina Čitluk na čelu s načelnikom Ivom Jerkićem. Drago mi je da su i Općina i mnogi drugi sponzori prepoznali vrijednost i ideju za održavanjem ovoga turnira.

 

Odgovori