Najavljujemo: Osmi međunarodni atletski miting „Dani berbe grožđa – Bože Gagro 2013.“

U sklopu ovogodišnje kulturno-gospodarstvene i turističke manifestacije “Dani berbe grožđa”, koji će se slijedećeg vikenda održati u Čitluku, u nedjelju, 22. rujna, na gradskom stadionu Bare s početkom u 15 sati, upriličit će se tradicionalni, osmi po redu, Međunarodni atletski miting za mlađe uzraste „Dani berbe grožđa -Bože Gagro 2013.”

I ove godine taj atletski spektakl biti organiziran u znak sjećanja na pokojnog Božu Gagro, utemeljitelja atletike u Čitluku i osnivača Atletskog kluba Brotnjo, koji je sredinom prosinca 2009. godine zajedno sa svojom suprugom Ines smrtno stradao u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb – Karlovac.

 

Pokojni Bože Gagro, bio je jedan od najistaknutijih sportskih djelatnika općine Čitluk, vrsni atletičar i nadasve veliki i plemeniti čovjek koji je svojim dugogodišnjim predanim radom i iskustvom zadužio cjelokupnu bosanskohercegovačku atletiku. Stoga i ne čudi što taj veliki sportski događaj organizira Atletski klub Brotnjo u suradnji s Atletskim savezom BiH koji osigurava svu tehničku pomoć.

Pripremajući se za taj sportski događaj, danas je u Čitluku je održana sjednica Organizacijskog odbora za čijeg je predsjednika izabran Marin Barbarić, a za tajnicu Neda Dragičević. Uz njih te Đurđicu Šišul, povjerenicu Atletskog saveza BiH, članovi Organizacijskog odbora su i direktor AK Brotnjo Tomislav Šego, trener Bojan Ubiparip te Vinko Ivanković i Mate Miletić. Na jučerašnjoj sjednici dogovorene su pojedinosti vezane za taj sportski događaj.

Iako prijave za traju do četvrtka, prema riječima Bojana Ubiparipa, trenera Atletskog kluba Brotnjo i člana Organizacijskog odbora te sportske manifestacije, očekuje se da će na ovogodišnjem Međunarodnom atletskom mitingu u Čitluku sudjelovati više od 25 klubova s preko 400 mladih atletičara i atletičarki različitih dobnih skupina iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Crne gore i drugih zemalja, koji će se natjecati u čak u 36 atletskih disciplina.

Treba istaknuti da je da je to jedini dječji festival atletike u regiji, koji je zbog svoje masovnosti i dobre organizacije već postao tradicionalan, nezaobilazan i prepoznatljiv sportski događaj od iznimnog značenja za Atletski klub Brotnjo, općinu Čitluk, Bosnu i Hercegovinu i cijelu regiju. Taj atletski miting značajan je i zbog toga što će na njemu nastupiti i neka poznata imena kraljice sportova. Tako će se, prema riječima Bojana Ubiparipa, uz domaćeg atletičara Ivana Gagru, inače juniorskog prvaka Balkana u skoku u dalj (7,35.m), u Čitluku za medalje boriti i prošlogodišnji sudionici svjetskog prvenstva za mlađe juniore Luka Šakota, koji će trčati na 100 m, te Antonija Radić u skoku u dalj. I ove će se godine na čitlučkim Barama održati i jedna seniorska disciplina – utrka na 400 m – u kojoj će nastupiti seniorski prvak Hrvatske Jure Božinović i prvak Hrvatske na 1500 m Ante Pokrajčić, obojica iz ASK Split.

Kažimo i to da su organizatori i domaćini tog natjecanja za najbolje pojedince i klubove pripremili vrijedne nagrade. Naime, za troje prvoplasiranih iz svake atletske discipline osigurane su odgovarajuće medalje, diplome i sportska odjeća te posebne nagrade za skou dalj za žene koja će biti glavnu disciplina ovogodišnjeg mitinga.

Foto i tekst: Mile PAVLOVIĆ

 

 

 

 

Odgovori