Nalbandian ostavio Dodiga bez šansi

David Nalbandian je vrlo uvjerljivo došao do pobjede nad Ivanom Dodigom u osmini finala ATP turnira u Stockholmu. Za manje od sat vremena, 29-godišnji Argentinac se u posljednjem meču četvrtka probio u četvrtfinale sa samo dva izgubljena gema protiv sedmopostavljenog hrvatskog aduta…

Nakon nedavne pobjede u osmini finala Tokija, David Nalbandian pokazao se prejakim za Ivana Dodiga i u istoj fazi dvoranskog ATP turnira u Stockholmu. U Japanu je završilo sa 7:6(2) i 6:2 za Argentinca, dok je ovog četvrtka nekadašnji svjetski broj tri, danas 58. na ATP ljestvici, bio još dominantniji. Slavio je sa 6:1 i 6:1, u dvoboju dugom tek 59 minuta.

Bio je to jedan od onih dana kada Nalbandian ne griješi puno i reternira jako dobro, što mu je i inače glavna snaga i s čime je u najvećoj mjeri razoružao Dodiga i u njihovom tokijskom dvoboju.

 

Ovog puta je to bilo još izraženije. Ivan je imao jako malo “jeftinih” poena na servisu i podjednako malo poena u kojima je uspio natjerati Argentinca u defanzivu kada je servirao, a kada je tako, Nalbandianu se teško može ozbiljnije zaprijetiti.

Kroz cijeli meč, 29-godišnji Argentinac odigrao je samo dva slabija gema, jedan na početku meča, kada se izvukao nakon dva promašaja i sa spašenom break-loptom, jedinom Dodigovom u ovom dvoboju, a drugi na otvaranju drugog seta. Ivan je tada bio suočen s 15:40, ali držao je za 1:0 uz dva suparnikova promašena reterna na drugi servis na obje break-lopte.

Sve ostalo kretalo se po Nalbandianovim željama. Argentinski tenisač je gotovo u potpunosti kontrolirao meč, dok Dodig samom sebi objektivno najviše može zamjeriti nekoliko voleja koje nije odigrao najbolje, a da je bilo drugačije, možda se mogao i malo drže održati u dvoboju i staviti suparnika pod nešto veći pritisak. Ovako, s dva breaka na putu do 5:0 u prvom i još tri u drugom setu, Nalbandian je prošao bez da je bio ozbiljno ugrožen.

Ivor Krapac/hrsport.net

 

Odgovori