Nogometaši HNK Brotnjo osvojili novi trofej

Danas je u Čitluku odigran Brotnjo cup, turnir za nogometaše rođene 2012. godine i mlađe. Na turniru u organizaciji HNK Brotnjo nastupilo je deset momčadi, a titulu najbolje nakon uzbudljivog finala ponijela je domaća momčad.

Domaćini su na turniru nastupili sa dvije momčadi, uz koje su također nastupile momčadi: UŠS Fortuna, HNK Čapljina, NK Međugorje, HNK Grude, ŠN As Međugorje, UŠS Sport Talent, HŠK Zrinjski i NK Ljubuški.

Navedene momčadi natjecale su se podijeljene u dvije skupine, iz kojih su plasman u polufinale izborile momčadi HŠK Zrinjski, HNK Brotnjo, ŠN As Međugorje i UŠS Fortuna. Pobjedama u polufinalnim u finale turnira plasirali su se HNK Brotnjo i ŠN As Međugorje, dok su dvije mostarske momčadi, nakon poraza u polufinalnim utakmicama, igrale za treće mjesto.

HŠK Zrinjski pobijedio je UŠS Fotruna u utakmici za treće mjesto, a domaća momčad osvojila je turnir nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Uzbudljivo finale završilo je bez pogodaka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojemu je HNK Brotnjo slavio nakon boljeg raspucavanja.

Momčad trenera Tomislava Pavlovića na turniru je ostvarila pobjede u svim nastupima te je uz osvojeno prvo mjesto osvojila i dvije individualne nagrade. Vratar Karlo Galić (HNK Brotnjo) branio je odlično cijeli turnir i proglašen je za najboljeg vratara, a njegov suigrač Petar Tolj izabran je za najboljeg igrača turnira. Ilija Marušić (HŠK Zrinjski) bio je najbolji strijelac Brotnjo cupa.

Pobjednička momčad imala je veliku podršku s tribina, a nakon završetka natjecanja mladi nogometaši zahvalili su svojim roditeljima na podršci, dok je trener Pavlović, uz zahvalu roditeljima, pohvalio svoje igrače za trud i zalaganje.

Brotnjo cup je najnoviji projekt HNK Brotnjo u kojemu se čitlučki klub potvrdio kao dobar organizatori i domaćin.

citluk.ba

Odgovori