Novo u Čitluku: Na danu otvorenih vrata Krav Maga Hercegovine promovirat će se sustav samoobrane prilagođen djeci

U razdoblju od 21.01. do 31.01.2019. godine, Krav Maga Hercegovina organizira Dane otvorenih vrata za djecu i odrasle u prostorijama kluba Krav Maga Hercegovina. Klub se nalazi u ulici Neretvanska 33, Čitluk (kod Hotela Kaktus). Termini za djecu održavaju se su utorkom i četvrtkom:
– od 17:00 -18:00 sati (djeca od 5-10 godina)
– od 18:00 -19:00 sati (za djecu od 11-15 god).

Termini za odrasle su srijedom od 20:00 – 21:30 i petkom od 19:00 – 20:30.

Treninzi u navedenom razdoblju su besplatni!

Zašto bi djeca trebala trenirati Krav Magu? To se bitno pitanje proteže po cijelom svijetu. Glavni osnivač Krav Mage davno je izjavio: “Tako da možemo živjeti u miru”. Uključuje li to i naše najmlađe? Treba spomenuti da je Krav Maga isprva predstavljena odraslim civilima, a kasnije tinejdžerima. Kasnije, kada je Krav Maga pokret počeo raditi sa djecom, osnivači su govorili: “Djeca su baza Krav Maga budućnosti”. Kroz ovaj odgovor se može postaviti i drugo pitanje: Trebaju li se djeca znati obraniti? Ovdje možemo dati jednostavan i jasan odgovor: Da, trebaju!

Djeca svih dobnih skupina se mogu naći u stresnim i opasnim situacijama te mogu biti izloženi različitim prijetnjama i rizicima u svakodnevnom životu. Prijetnje se mogu dogoditi na putu do škole ili u povratku, u školi, ili bilo gdje drugdje gdje se odvija interakcija između djece i drugih ljudi.

Nasilje ne mora nužno biti fizičko, psihičko maltretiranje može poprilično utjecati na djetetov zdravi razvoj i samopouzdanje ako se ne zna obraniti od istih.

– Naši programi Kids / Teens Krav Maga (za uzrast od 5 do 15 godina) usmjereni su na to da Vaše dijete bude sposobno i usmjereno: mentalno, društveno i fizički. Programi ne samo da podučavaju jednostavnu i učinkovitu samoobranu, već i vaše dijete opremaju bitnim i važnim životnim vještinama. Naš trening će poboljšati samopouzdanje vašeg djeteta i dati im pozitivan stav prema životu. Uključujući mnoge elemente suzbijanja nasilja, naučit će Vaše dijete kako izbjeći, raspršiti i nositi se s agresivnim, emocionalnim i teškim situacijama koje uključuju drugu djecu / mlade – poručuju iz Krav Maga Hercegovina.

– Program se odvija na topao, prijateljski i inkluzivan način, a naš instruktorski tim, uz održavanje discipline, osigurava da je svaki trening zabavan i ugodan za Vaše dijete i da se odlaze s osjećajem postignuća i uspjeha. Podučavamo stvarne vještine samoobrane pomoću igara i vježbi koje će pomoći vašem djetetu da poboljša svoje opće i svakodnevne fizičke vještine, npr. ravnoteža, kretanje, koordinacija, refleksi, itd. Programi Kids / Teens KravMaga pokreću se u isto vrijeme, omogućujući starijoj braći i sestrama da treniraju u isto vrijeme kada i njihove mlađe braće i sestre. Program se po potrebi dijeli na godine / razine kako bi se riješili problemi različitih dobi. Trening sezona je prilagođena i slijedi školski kalendar, s pauzom za ljetni i zimski odmor. Trudimo se postaviti kratkoročne ciljeve koji se mogu postići unutar djetetovog razumijevanja i opsega vremena te pomoći im da razumiju vrijednost rada prema nečemu.
Postani dio KravMaga tima! Očekujemo Vas – zaključeno je u priopćenju.

Odgovori