Odabrao Slavko Goluža: Kauboji odlaze na Svjetsko prvenstvo bez Marina Šege

Napokon je objavljen i konačan popis putnika na SP u Španjolsku. Hrvatski rukometaši, koji će ići u Španjolsku objavljeni su na službenoj konferenciji za medije HRS-a, na kojoj su nazočili izbornik Slavko Goluža, kapetan Igor Vori, lijevi vanjski Blaženko Lacković, te kao i obično Zoran Gobac i Ivica Udovičić. Putnika za Madrid ima 17, a zanimljivo, Hrvatska putuje s tri pivota, samo jednim srednjim vanjskim i s dosta dešnjaka na poziciji lijevog vanjskog.

U odnosu na pripreme su otpali Denis Buntić, Josip Valčić, Nikola Špelić i Marin Šego, dok su odabrani: golmani Filip Ivić i Mirko Alilović, pivoti Željko Musa, Marino Marić i Vori; potom desni vanjski su Marko Kopljar i Luka Stepančić, krila Lovro Šprem, Manuel Štrlek, Ivan Čupić i Zlatko Horvat te vanjski igrači Drago Vuković, Damir Bičanić, Blaženko Lacković, Jakov Gojun i mladi, perspektivni Stipe Mandalinić te – Domagoj Duvnjak kao jedini pravi srednji vanjski.

Popis hrvatskih reprezentativaca za SP 2013:

Vratari: Mirko Alilović (MKB Veszprem), Filip Ivić (CO Zagreb);

Desni vanjski: Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (CO Zagreb);

Lijevi vanjski: Blaženko Lacković (HSV), Jakov Gojun (Atletico Madrid), Damir Bičanić (Chamberry), Stipe Mandalinić (CO Zagreb);

Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (HSV), Drago Vuković (Lubbecke);

Pivoti: Igor Vori (HSV), Željko Musa (Kielce), Marino Marić (CO Zagreb);

Lijevo krilo: Lovro Šprem (CO Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce);

Desno krilo: Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (CO Zagreb).

HRsport.net

 

Odgovori