Odličan petak za Čilića, Marin u polufinalu Cincinnatija

Iako je u ranijem dijelu programa u petak morao odraditi treći set protiv Karena HačanovaMarin Čilić imao je dovoljno svježine da odmah nakon toga upiše još jednu pobjedu i prođe u polufinale turnira u Cincinnatiju.

Ponovno je žrtva bio Španjolac Pablo Carreno Busta koji jednostavno nema nikakvo rješenje za Čilića i niže poraze. Ove sezone susreli su se tri puta i sva tri puta Marin je slavio. Nakon Australian Opena i Rima, bio je bolji i u Cincinnatiju.

Carreno Busta je svoj susret osmine finala odradio još dan ranije i ovdje je samo čekao protivnika u četvrtfinalu, ali nije mu pomogla činjenica da je ipak bio svježiji. Marin je na kraju zasluženo slavio.

Čilić je do pobjede došao iako je imao samo 52 posto ubačaja prvog servisa, no i bez te prednosti u igri nije dopustio nijedan set Carrenu Busti.

U meč je krenuo odlično i poveo s 3:0, ali onda je došlo do stvaralačke krize i Carreno Busta napravio je seriju 5:1. Imao je Španjolac servis za set koji nije iskoristio te je nakon toga izgubio tie-break s 9:7.

U drugom setu bilo je manje drame, obojica su čvrsto držali svoj servis sve do sedmog gema kada Čilić dolazi do 15:40, koristi prvu break loptu i nakon toga mirno dovršava posao.

Marin prolazi u polufinale, tamo će imati vrlo težak zadatak, ali definitivno neće biti bez šanse.

Cincinnati, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 7) – Pablo Carreno Busta (Španjolska, 13) 7:6(7), 6:4

Odgovori