Odličan vikend za Karate klub Hercegovina Čitluk

Protekli vikend bio je odličan za karataše karate kluba Hercegovina Čitluk (CROHERC). U subotu je u Samoboru održan redovni sabor hrvatskog karate saveza na kojem su dodjeljena priznanja za uspjeh u 2016 godini.
KK Hercegovina Čitluk (CROHERC) dobio je priznanje za nabolju seniorsku žensku ekipu.  Djevojke u sastavu Irena Prga, Jelena Zovko i Kristina Zovko su seniorske prvakinje Hrvatske što je posebno veliki uspjeh za Općinu Čitluk.

Pored odličnih djevojaka svakako treba istaknuti i kadete u sastavu Ivan Pehar, Jure Vasilj, Adrian Karačić i Oliver Čule koji su bili vice prvaci hrvatske dok su juniori završili na 5 mjestu. Sve ovo potvrda je uspješnog rada u klubu.  Na osnovu svih ovih rezultata karate klub Hercegovina Čitluk (CROHERC) je ponio titulu najuspješnijeg kluba na ekipnom prvenstvu hrvatske.  Nagradu je u ime kluba primio trener Dalibor Vučić.

Pored nagrade za natjecatelje i trenere,  međunarodni sudac Josip Grbavac dobio je priznje za doprinos hrvatskom karate savezu i položeno zvanje EKF Judge A na europskom prvenstvu odžanom u Turskom Koaceliu.

U nedjelju su mlađi natjecatelji nastupili na vrlo jakom karate turnitu u Splitu. Riječ je o 1. Split kupu koji je okupio 700 natjecatelja iz 5 zemalja i 54 kluba.

Zlatne medalje osvojili su  Martina Musa i Ivan Pehar dok je Patricija Prga osvojila srebro.

Broncom su se okitili: Monika Martinović, Marta Raič, Ivan Niko Prusina, Marta Stojić, Silvio Kvesić, Oliver Čule i Jure Vasilj.

Sljedeći važan događaj je u Bugarskoj (Sofija) gdje će od 14. do 19. veljače  biti održano  europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem će klub predstavljati Irena Prga u kategorji mlađe seniorke -68 kg dok će na istom prvenstvu suditi Josip Grbavac.

Sve ovo nebi bilo moguće bez puno rada i truda svih u klubu. Od trenera, natjecatelja, sudaca, roditelja i svih dobrih ljudi koji vole i cijene karate i sport općenito.  Posebno priznanje ide trenerima Josipu Primoracu, Daliboru Vučiću, Branimiru Luburiću, Tomislavu Barbariću, Nikoli Musi koje svakodnevno rade sa natjecateljima – priopćeno je.

Odgovori