Odlični Ivica Zubac predvodio Hrvatsku do pobjede

Hrvatska reprezentacija u Opatiji se priprema za kvalifikacijske susrete za Svjetsko prvenstvo, a nakon zatvorene, odigrala je utakmicu otvorenu za gledatelje protiv Bosne i Hercegovine te stigla do pobjede 88:75.

Očekivano, izbornik Dražen Anzulović najviše je koristio NBA igrače koji su ujedno vratili i najboljim učinkom, a posebno debitant Ivica Zubac koji je bio prvi strijelac i skakač utakmice.

Hrvatska je na poluvremenu imala tri poena viška (34:31), a uoči posljednjih deset minuta ta je prednost narasla na šest razlike (64:58). Egal je ostao sve do vodstva Hrvatske 70:68, a tada Ivica Zubac i Dario Šarić rade seriju 12:0 i zaključuju utakmicu u svoju korist.

Sjajan je u pobjedi Hrvatske bio Ivica Zubac koji je susret zaključio s 28 poena i 12 skokova. Bojan Bogdanović dodao je 20 koševa, šest skokova i osam asistencija, a Dario Šarić devet poena, 11 skokova i osam asistencija.

Najbolji je u redovima BiH bio Edin Atić s 21 poenom i sedam skokova, dok je Aleksandar Lazić dodao 12 koševa i osam skokova.

Odgovori