Bogdanović: “Zubac je jedan od rijetkih centara sa stvarno dobrom leđnom tehnikom”

Hrvatska košarkaška reprezentacija jučer je u Opatiji stigla do pobjede protiv Bosne i Hercegovine rezultatom 88:75, a izbornik Dražen Anzulovićistaknuo je kako je ovo tek pravi početak onog što slijedi – kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

“Ova je utakmica prvenstveno poslužila kako bi energetski opteretili ova tri igrača koja su stigla naknadno. Moramo biti realni da je ovaj susret bio prilično skroman, ali nismo htjeli igrati neke napade i otvarati se. Čuvamo te napade za važnije utakmice koje nas očekuju. Sutra ćemo se odmoriti i pokušati podići na viši nivo kakav će nam trebati u Italiji.”

Utakmicu je prokomentirao i kapetan Bojan Bogdanović koji je susret zaključio s 20 poena, a posebno se osvrnuo na odličnu utakmicu Ivice Zupca. Podsjetimo, Zubac je bio prvi strijelac i skakač susreta s 28 poena i 12 skokova.

“Još nam ostaje nekoliko dana utrenirati napadačke setove i kako defenzivno braniti pick and roll jer su nam tijekom utakmice pravili dosta problema u tom segmentu. Tek smo odradili par kvalitetnih treninga i nadam se da ćemo još bolje izgledati na utakmici u Trstu.”

“Zubac se večeras predstavio jednom vrlo dobrom utakmicom i bit će vrlo važan dio ove reprezentacija u sljedećim godinama. Jedan je od rijetkih centara koji ima stvarno dobru leđnu tehniku”, zaključio je Bogdanović, a prenosi HKS

Odgovori