Održan Dan otvorenih vrata HGSS Čitluk – Međugorje

Sinoć je u prostorijama Hercegovačke gorske službe spašavanja Čitluk – Međugorje održan Dan otvorenih vrata ove neprofitne i nevladine organizacije koja je specijalizirana za spašavanje unesrećenih, traganje za nestalim osobama, ali i sve ostale situacije u kojima je potrebno primijeniti stručno znanje i opremu za spašavanje.

Dan otvorenih vrata održan je u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta i razvoj gorskih službi spašavanja“ koji uz potporu Razvojne agencije Češke Republike provode Gorska služba Češke Republike, Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini i Ministarstvo sigurnosti BiH.

Stanica HGSS Čitluk – Međugorje, koja broji 32 člana sa završenom potrebnom obukom, Dan otvorenih vrata organizirala je kako bi Brotnjacima, ali ne samo njima, predstavila svoj rad.

Za ovu prigodu članovi HGSS Čitluk – Međugorje predstavili su se kroz kratki multimedijalni sadržaj, sve zainteresirane upoznali s opremom koju koriste te odgovorili na sva pitanja o svom djelovanju.

Inače, stanica HGSS Čitluk – Međugorje osnovana je 2013. godine. Od osnutka stanica Hercegovačka gorska služba spašavanja Čitluk – Međugorje organizirala je brojne akcije na području naše općine, a zbog velikog broja hodočasnik koji posjećuju Međugorje broj intervencija na području naše općine je jako velik, no svaka stanica HGSS-a nije vezana samo za potrebe spašavanja na razini svog mjesta, nego priskače u pomoć i prima pomoć od kolega volontera iz drugih gradova i općina.

Tako su i sinoć uz Brotnjake zainteresirane za rad HGSS Čitluk – Međugorje na Danu otvorenih vrata bili i članovi HGSS iz okolnih gradova.

 

citluk.ba

Odgovori