Održan tradicionalni Uskrsni turnir šahista čitlučke općine

Jučer je u restoranu Centar u Čitluku održan tradicionalni, šesti po redu, Uskrsni turnir šahista čitlučke općine. Uspješan organizator turnira bio je Šahovski klub Brotnjo iz Čitluka koji okuplja velik broj članova, a natjecanje se održavalo po švicarskom sustavu. Kako smo doznali od Ivana Grgića, tajnika Šahovskog kluba Brotnjo, na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je 12 šahista iz cijele općine. Ovogodišnji turnir bio je izuzetno zanimljiv i do kraja neizvjestan, o čemu svjedoči činjenica da su o pobjedniku odlučivale nijanse i dodatni kriteriji.

Naime, nakon odigranih 7 kola, laskavi naslov pobjednika tog prestižnog turnira pripao je Anti Peharu iz Čerina s 5 osvojenih bodova. Drugo mjesto osvojio je Ante Vasilj iz Međugorja s 5 bodova, treće Ivan Grgić iz Čitluka, također s 5 bodova. Četvrto mjesto i isti broj bodova osvojio je Alen Buntić iz Međugorja, dok je peto mjesto s 4 boda pripalo Stjepanu Peharu iz Čerina.

 

Po završetku tog cjelodnevnog natjecanja organizatori turnira trojici prvoplasiranih šahista uručili su diplome i prigodne novčane nagrade.

Kažimo i to da se Uskrsni turnir organiziran s ciljem propagiranja tog sporta među mladima te odabira najkvalitetnijih šahista čitlučke općine i njihova uključivanja u prvu momčad Šahovskog kluba Brotnjo.

 

brotnjo.info

 

Odgovori