Održan Uskrsni šahovski turnir

U organizaciji Šahovskog kluba „Brotnjo” jučer je održan Uskrsni šahovski turnir. Na turniru održanom u bifeu „Centar” u Čitluku, nastupilo je dvanaest natjecatelja u seniorskoj kategoriji i devet natjecatelja u kategoriji kadeta. Natjecanje u obje kategorije održano je po Bergerovom sustavu, svatko sa svakim, s tim da su seniori odigrali jedanaest kola, a kadeti koji su prije ovog natjecanja bili uspješni na prvenstvu osnovnih škola općine Čitluk devet kola.

Prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji osvojio je Ivan Grgić s devet bodova. Drugo mjesto sa 8,5 osvojenih bodova pripalo je Grgi Dugandžiću, a isti broj bodova imao je i trećeplasirani Alen Buntić.

Četvrto mjesto u seniorskoj konkurenciji osvojio je Marinko Turudić koji je turnir završio sa osam osvojenih bodova.

U kadetskoj konkurenciji najuspješnijim na ovogodišnjem Uskrsnom turniru pokazao se Ante Pehar s 7,5 bodova. Drugo mjesto osvojio je Stipe Marinčić s 6,5 bodova, dok je trećeplasirani Josip Barbarić natjecanje završio osvojivši šest bodova.

Organizatori turnira koji je održan pod pokroviteljstvom Općine Čitluk tri najbolje plasirana natjecatelja u obje kategorije nagradili su diplomama ŠK Brotnjo, a simbolične novčane nagrade pripale su četvorici najbolje plasiranih seniora i trojici kadeta.

Suđenje na Uskrsnom šahovskom turniru vodila je klupska sutkinja Marija Prskalo.

 

citluk.ba

 

Odgovori