Treće hodočašće na biciklima u čast sv. Ante

U organizaciji Biciklističkog kluba Mostar, Društva pedagoga TZK Ljubuški i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Mostar, u nedjelju, 10. lipnja, održat će se treće po redu hodočašće na biciklima u čast sv. Ante. “Ovogodišnje hodočašće, zahvaljujući BK Mostar, ove će godine krenuti iz Mostara, s tim da će se dio sudionika priključiti u Čitluku”, izjavio je predsjednik Društva pedagoga

TZK Ljubuški Žarko Bilić, dodavši da je cilj hodočasnika, kao i prošle godine, Franjevački samostan Humac u Ljubuškom.

 

“Cilj ove manifestacije je promidžba biciklizma kao zdravog načina života, zatim uveličavanje blagdana sv. Ante na Humcu koji je jedan od najvećih hodočasničkih blagdana u BiH, te druženje između samih sudionika hodočašća”, kazao je Bilić. Hodočašću na biciklima pridružit će se i studenti Visoke škole za sportski menadžment Aspira Split, kao i članovi Biciklističkog kluba Hercegovina iz Ljubuškog. Biciklističku karavanu pratit će iz Mostara do Ljubuškog djelatnici Policijskih uprava Mostara i Čitluka, te djelatnici Policijske postaje Međugorje, dok će pratnju liječničkog tima osigurati Hitna pomoć Ljubuški. Biciklističkoj pratnji bit će osigurana i tehnička podrška. Polazak biciklističke karavane Mostara predviđen je u 14 sati ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a iz Čitluka u 16 sati ispred hotela Brotnjo. Nakon Čitluka hodočasnici će se uputiti preko Miletine do Međugorja a onda prema Humcu, gdje će biciklisti sudjelovati u svečanosti devetnice u čast sv. Ante (18 sati).

 

Za bicikliste iz Ljubuškog, koji će se priključiti biciklističkoj karavani u Čitluku, bit će organiziran prijevoz bicikla ispred benzinske postaje Kerametal u 15 sati. Za bicikliste iz Čitluka, koji kreću iz Mostara, bit će organiziran prijevoz bicikla u 13 sati ispred hotela Brotnjo. Nakon završetka svete mise bit će organiziran povratak bicikla za Mostar i Čitluk ispred benzinske postaje Kerametal.

 

FENA

 

 

Odgovori