Kadetkinje Brotnja prvakinje BiH

Kadetkinje ŽHKK Brotnjo 94 upisale su dvije pobjede na finalnom turniru igranom u Čitluku i osvojile titulu prvakinja BiH. Nakon pobjede na prvom danu turnira nad Gradinom Koteks iz Tešnja „Bubamare” su jučer svladale i Budućnost iz Bijeljine i na taj način osvojile prvenstvo BiH.

Budući da su i košarkašice Brotnja i Budućnosti u prva dva dana turnira pobijedile Gradinu Koteks sraz između Budućnosti i Brotnja odlučivao je o kadetskim prvakinjama države. Voljom ždrijeba igračice Brotnja su u svojoj dvorani bile gošće, no to nije omelo Jerkićeve igračice da odigraju odličnu utakmicu. Od samog početka košarkašice Brotnja su pružale bolju igru od kadetkinja Budućnosti, a to se odražavalo i na rezultatu.

 

Prva četvrtina završila je prednošću Brotnja 15:10, a u preostalih deset minuta prvog poluvremena prednost Brotnja je narasla na 33:20. U prvom poluvremenu košarkašice Brotnja su odigrali dobro u obrani i uz raznovrsna rješenja u napadu stvorile osjetnu prednost, koju su u trećoj četvrtini još povećale. U posljednjih deset minuta košarkašice Brotnja su ušle s prednošću 52:34 i praktično već tada riješile pitanje pobjednika.

Posljednjih deset minuta nije ponudilo bitno drukčiju sliku na terenu, košarkašice Budućnosti samo su u manjoj mjeri uspjele ublažiti poraz (51:64), pa je s posljednjim sučevim zviždukom zasluženo slavlje Brotnja moglo početi.

Budućnost: Tešić , Ostojić 2, Bojić, Radović 4, Kokoruš 10, Demonjić 1, Gajić, Gavrilović 9, Vasilić 18, Marković 7.

Brotnjo: Doko 5, Bevanda 15, Bulić, Čarapina, Džida, Šego 9, Kordić 7, Gakić 7, Krasić 18, Barbarić, Prskalo.

Čestitke BUBAMARAMA!

 

citluk.ba

 

Odgovori