Otvoren Međunarodni košarkaški kamp „Međugorje 2012.“

U organizaciji Košarkaškog kluba Međugorje danas je u dvorani Majčinog sela u Bijakovićima započeo Međunarodni košarkaški kamp „Međugorje 2012.”. Riječ je o košarkaškom kampu koji okuplja mlade košarkaše koji u Međugorju imaju priliku trenirati pod budnim okom trenera kao što su Pero Vučica, Boris Kurtović, Pino Grdović, Ivan Velić, Romeo Bilinovac i Josip Dugandžić.

Na samom otvaranju kampa ravnatelj Majčinog sela fra Svetozar Kraljević prisjetio se kako su dobri ljudi na mjestu koje je bilo tipičan hercegovački krš izgradili dvoranu, te istaknuo kako je svaki udarac lopte od parket nešto čemu se veseli i Nebo i roditelji mladih sportaša i da je to ono što mlade košarkaše čini sretnim. Nakon čega je uslijedila kratka molitva, a nakon molitve i upoznavanje polaznika sa programom kampa.

 

Tehnički direktor kampa Pero Vučica tako je okupljene upoznao sa programom rada, točnije sa satnicom održavanja treninga koji će se održavati dva puta dnevno. Vučica je također kazao kako je cijeli kamp u znaku tranzicije, kako one košarkaške tako i one osobne svakog polaznika. „Mi smo željeli da tranzicija bude u dva smjera. Jedan je košarkaška tranzicija a druga je tranzicija je da svi vi, svako osobno, budete bolji. Zato je ovaj kamp kamp tranzicije”- zaključio je Vučica dodajući kako bi dobar rezultat bio da polaznici nauče bolje baratati loptom, bolje šutirati i da nauče kako pobijediti protivnika i kako postati bolji.

Kamp je podijeljen u dva djela, prvi od 8.-14. srpnja i drugi koji će trajati od 15.-21. srpnja a uz već navedene trenere u kampu će kao demonstratori gostovati poznati košarkaši: Zoran Planinić, Stanko Barać, Andrija Stipanović, Franjo Bubalo, Bariša Krasić, Krešimir Lončar, Darko Planinić i još neki.

Sudionici ovog kampa uz rad s iskusnim trenerima i demonstratorima dobivaju mogućnost međusobnog druženja i upoznavanja, i mogućnost da kroz Međugorje dobiju i sa sobom ponesu dio mira i radosti po kojemu je ovo mjesto poznato u cijelom svijetu.

 

citluk.ba

Odgovori