Pero Vučić za naš portal: Sljedeći cilj je svjetska medalja

Karatist Pero Vučić ovih dana boravio je u rodnom kraju na zasluženom odmoru. U sezoni iz snova, Pero je osvojio titulu prvaka države, broncu na EP u Švicarskoj a kao kruna svega stigao je naslov najboljega na najjačem turniru Super Eight.

Da uspjeh bude veći, Pero je time postao prvi Hrvat kojemu je to pošlo za rukom. Za brotnjo-sport.info Pero je dao i intervju.

 

Pero, kako se osjećaš nakon svih ovih uspjeha u ovoj godini?

– Nakon bronce sam skinuo veliki teret sa sebe, jer mi je želja uvijek bila osvojiti pojedinačnu medalju na Europskom prvenstvu. Nakon toga uslijedio je nastup na Super Eight turniru gdje sam osvojio prvo mjesto. Osjećaj nakon ovoga svega je veliko olakšanje i zadovoljstvo što sam doživio satisfakciju za sve mukotrpne treninge i odricanja.

 

Očekuju te novi izazovi, nova prvenstva.

Naravno, ne mislim na ovome stati. Kakav bi ja bio sportaš da nemam ambicija za novim uspjesima i rezultatima. Želja je i svjetska medalja kao i titula na prvenstvu države. No, iznad svega je bitno da ostanem zdrav i da budem spreman za nov izazove.

 

Kome posvećuješ ove rezultate?

Mojim roditeljima kao i ljudima koji u bili uz mene tijekom moje karijere. I kada nije sve išlo najbolje, oni su vjerovali u mene i davali mi motiv za daljnja natjecanja.

 

Ti si drugi Brotnjak koji je osvojio pojedinačnu seniorsku medalju na nekom velikom natjecanju.

Lijepo je promovirati Brotnjo i osvajati medalje. Mate Odak je to uradio prije pet godina, ja sam to uradio nedavno a nadam se da nećemo dugo čekati na novu medalju.

Čitaš li brotnjo-sport.info?

Svakako! Svakodnevno posjetim portal koji nudi puno zanimljivosti iz svijeta sporta a što je najvažnije, on je jako efikasan promotor nas sportaša i rezultata svakome tko nije iz Brotnja. Na taj način vaša uloga je važna i od srca čestitam pokretačima ovoga portala.

 

Odgovori