Petar Bubalo osvojio prvi trofej s Olympiacosom!

Hercegovački rukometaš Petar Bubalo, osvojio je prvi trofej sa svojim Olympiacosom. U finalu kupa Grčke njegova momčad visoko svladala je AEK s deset pogodaka razlike 23:13.

Ovaj bivši rukometaš Izviđača s iskustvom igranja u Njemačkoj i Turskoj u Olympiacosje stigao u kolovozu, a samo nešto više od pola godine nakon toga već slavi svoj prvi trofej.

Petar je jako zadovoljan kako je njegova momčad odigrala finalnu utakmicu.

-Sami rezultat pokazuje da smo odigrali jako čvrstu obranu, primili smo samo 13 golova. Ušli smo jako ozbiljno u utakmicu, jer smo zadnje dvije sa njima odigrali neriješeno, dok smo jednu izgubili tri razlike. Odigrali smo jako disciplinirano u obrani i u napadu, kaže Petar Bubalo za Hercu.

U prvenstvu također jako dobro stojite prvi ste s 37 bodova. Može li Olympiacos i do prvenstvene titule?

Da , za sada smo prvi. Ostala su još dva kola do play-offa. Prošle godine je osvojena dupla kruna i nadam se da će tako biti i ove sezone. No, neće biti lako, jer tu ima kvalitetnih ekipa kao što su AEK i PAOK.

U klubu si od ljeta 2018. Što te dočekalo po dolasku u Grčku?

-Po dolasku u grčku dočekale su me velike vrućine. Grad je jako velik i sviđa mi se što se nalazi na moru. Klub je ambiciozan i kvalitetno se radi.

Olympiacos ima lijepu podršku s tribina. Koliko se prati rukomet u Grčkoj i kakva je kvaliteta lige?

-Tako je. Imali smo dobru podršku navijača u EHF Cupu protiv Nexea i Komla iz Mađarske. Velika je podrška kada igramo derbi utakmice sa AEK-om i PAOK-om. Što se tiče kvaliteta mislim da se sve vise prati rukomet ulaskom Olympiacosa u grčki rukomet, koji je osnovan prije tri godine. Pojačao se kvalitet lige sigurno.

Koji su daljni ciljevi kluba?

Ciljevi su osvojiti dupli krunu i sljedeće sezone napraviti što bolji rezultat u EHF Cupu, te pokušati izboriti grupnu fazu natjecanja, kazao je u razgovoru za Hercu Petar Bubalo.

herca.com

Odgovori