Planinić: “Tijelo mi bez odmora ne bi izdržalo napore priprema i igranja na EP-u”

Iako je to bilo izvjesno i ranije, došla je i potvrda da Zoran Planinić neće biti među kandidatima za nastup za hrvatsku reprezentaciju na košarkaškom Europskom prvenstvu u Sloveniji. Kako piše u priopćenju koje je na svojim službenim stranicama objavio Hrvatski košarkaški savez, Planinić je otkrio da ga u rujnu na Eurobasketu neće biti zbog potrebe za odmorom…

Tko će biti startni razigravač Hrvatske na košarkaškom Europskom prvenstvu u Sloveniji, zasad ne znamo, ali došla je potvrda da to neće biti Zoran Planinić.

Kako je 30-godišnji Himkijev organizator igre otkrio u priopćenju za javnost koje je na svojim web-stranicama objavio HKS, na predstojećem Eurobasketu definitivno neće igrati za reprezentaciju, a po riječima iz priopćenja, razlog za to je isključivo u tome da mu treba odmor.

Planinićevo obraćanje koje je prenio HKS donosimo u cijelosti:

Cijenjenim štovateljima košarkaske igre, vatrenim navijačima hrvatske košarkaske reprezentacije i štovanom vodstvu HKS-a na čelu s predsjednikom i izbornikom obraćam se ovom izjavom da bih otklonio sva nagađanja (dobronamjerna i zlonamjerna) oko mog neodazivanja za igru u reprezentaciji Hrvatske na EP-u u Sloveniji.

Odmah da naglasim da to nije utjecajem činjenica niti odnosa s bilo čim ili s kim nego isključivo s mojim zdravstvenim i fizičkim stanjem tijela. Dobro poznajem mogućnosti svog tijela koje bez navedenog odmora nebi izdržalo napore koje iziskuju pripreme i igranje na EP-u, a ako nisam 100 % fit ne mogu dati onoliko koliko bi ja i vi od mene tražili i da je za repku bolje da igraju zdravi i spremni igrači.

Igrati za Hrvatsku Reprezentaciju je bila i ostala čast koja se ni sa čime ne da usporediti. Vodstvu i bivšim suigračima želim puno uspjeha na EP-u a navijačima velika isprika.

Vaš Zoran Planinić

Potraga za kandidatima koji bi išli u Sloveniju se, tako, nastavlja bez Zorana Planinića, a onima koji će se naći na popisu izbornika Jasmina Repeše će prvi zadatak biti utakmice protiv Španjolske, Gruzije, Poljske, Slovenije i Češke u skupini C prvog kruga natjecanja.

U drugi krug proći će prve tri reprezentacije iz četiri skupine prvog dijela EP-a, koje će potom biti smještene u dvije nove skupine, s prenošenjem rezultata protiv suparnika iz prvog kruga koji su osigurali prolazak dalje. U drugom krugu će za prolaz biti potrebno naći se među prve četiri reprezentacije u dvije skupine, a potom slijedi četvrtfinale i igranje na ispadanje do kraja turnira.

Eurobasket u Sloveniji počinje 4. rujna, a finale će biti odigrano 22. rujna.

 

HRSPORT.NET

 

Odgovori