POČINJE SAJAM U MOSTARU: HT Eronet raste s najboljima

„Rastemo s najboljima!“, moto je pod kojim se ove godine predstavlja HT Eronet na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Na izložbenom prostoru, HT Eronet će predstaviti novine iz područja infrastrukture, usluga i ponuda uređaja te projekata realiziranih u proteklom razdoblju. Naime, protekle dvije pandemijske godine donijele su niz izazova, ali i iskoraka.

Članica Uprave HT Eroneta, izvršna direktorica za financije, Gordana Bilić pojašnjava:

„Dvije pandemijske godine znatno su otežale uvjete poslovanja i pokazale koliko smo podložni i ovisni o vanjskim faktorima, od poremećaja u lancu nabave (uređaji, infrastrukturna oprema), do snažnog pada prihoda od roaminga.

Istovremeno, ključni imperativ našeg poslovanja je bio omogućiti svima u pandemijskom modalitetu rada neometan pristup infrastrukturi i svim našim uslugama. Stoga je HT Mostar u prethodnom razdoblju nastavio sa značajnim ulaganjima u 4G infrastrukturu i širokopojasnu mrežu te u projekt modernizacije kabelske mreže i skraćenja lokalnih petlji te smo spremni za sljedeći iskorak, 5G mrežu.

Nadalje, na naše poslovanje u ovoj godini veliki utjecaj imaju sve snažniji inflatorni pritisci koji znatno povećavaju naše operativne troškove i na taj način neminovno vode do povećanja cijena i naših usluga, koje, za sada, još ne dijele trend koji vidimo u cijenama električne energije, goriva, osnovnih prehrambenih namirnica…

U takvoj situaciji, potrebno je razumijevanje države, konkretno – na području smanjenja iznosa koje plaćamo za RF spektar, licencije, tako da možemo povećati ulaganja u razvoj infrastrukture po uzoru na EU, gdje je to već postala praksa.

Naš cilj je daljnji razvoj digitalnog društva koje sa sobom nosi cjelokupnu promjenu načina poslovanja te potiče snažan rast cjelokupnog  gospodarstva.“

 

Prvoga dana sajma HT Eronet će predstaviti novu IPTV platformu te mogućnosti 5G mreže koje dosežu brzine pristupa internetu veće od 2 Gbit/s. U sklopu napredne 5G tehnologije, bit će prezentiran Leo Rover, robot napravljen u suradnji s našim dugogodišnjim partnerima SUM-om i Ericssonom.

 

Izjave za medije predviđene su za sutra (utorak, 5. travnja) u 12.30 sati, na izložbenom prostoru HT Eroneta.

 

O sajamskom predstavljanju HT Eroneta, sadašnjim i budućim projektima, govorit će:

 

Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta

Goran Kraljević, član Uprave HT Eroneta

Denis Zubac, direktor Sektora za marketing i veleprodaju

 

 

Odjel za korporativne komunikacije

 

Odgovori