Povijesni uspjeh: Futsal reprezentacija BiH se plasirala na Europsko prvenstvo!

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine se prvi put u povijesti plasirala na Europsko prvenstvo!

Reprezentacija BiH je u četiri utakmice u kvalifikacijskoj skupini 4 zabilježila isti broj pobjeda i dva kola prije kraja osigurala plasman na Europsko prvenstvo koje će biti održano od 19. siječnja do 6. veljače 2022. godine u Nizozemskoj.

Reprezentativci BiH su danas u Zenici pobijedili Rumunjsku rezultatom 5:0 pogocima Srđana Ivankovića u 18., Nermina Kahvedžića u 21. i 37., kapitena Anela Radmilovića u 25. i Bilala Jelića u 40. minuti susreta i postala jedna od selekcija koja je osigurala plasman među 16 najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Ranije su futsaleri BiH pobijedili Sjevernu Makedoniju (2:1), Srbiju (4:2) i Rumunjsku (3:2), te su se superiorno plasirali na smotru najboljih europskih selekcija.

Do kraja kvalifikacija reprezentacija će odigrati susrete protiv Sjeverne Makedonije u gostima 8. travnja i Srbije kod kuće 14. travnja.

Povijesni plasman na Europsko prvenstvo za ostvarili su Stanislav Galić, Marin Sesar, Josip Sesar, Marijo Aladžić, Srđan Ivanković, Davor Arnautović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Josip Bošković, Darko Milanović, Andrijano Dujmović, Adnan Kalajdžić, Ivan Ivanković, Amel Handžić i Kristijan Pantić pod vodstvom selektora Ive Kreze.

Odgovori