Predstavljamo Ivana Martinca – najjačeg dječaka Hrvatske

Ivan Martinac već je afirmirano ime među mladim karatistima Europe. Iako ima tek 15 godina, Ivan je trostruki prvak Hrvatske, vlasnik srebrne medalje s Europskog prvenstva, a uskoro ga očekuje i nastup na Svjetskom prvenstvu u dalekoj Maleziji. Za brotnjo-sport. Ivan je dao intervju.

Ivane, što očekuješ od nastupa u Maleziji? 


Što se tiče SP-a uvijek se držim one: Ne očekuj ništa a nadaj se najboljem. Siguran sam da ću dati sve od sebe i nadam se da će me i sreća poslužiti pa ćemo vidjeti ishod.

Ponovno si potvrdio dominaciju i titulu najboljeg kadeta Hrvatske.

Posljednji naslov prvaka Hrvatske dao mi je dodatno samopouzdanje,jednako mi je važan kao prethodna 2 i nadam se da ću ga opravdati u Maleziji.

 

Gdje je trenutno hrvatski karate?

Iz godine u godinu Hrvatska karate reprezentacija bilježi sjajne rezultate na velikim natjecanjima i u seniorskom mlađim uzrastima i mislim da pripada samom vrhu europskog ali i svjetskog karatea. Razlog toga je prije svega volja i želja nas reprezentativaca za vrhunskim rezultatima te odličan tim trenera koji od nas uvijek pokušavaju izvući maksimum te sjajna atmosfera u reprezentaciji.

Nakon europske, možeš li i do svjetske medalje?

Europska medalja došla je kao rezultat napornog rada i treniranja…i nije važna samo ona kao takva,važno je i upravo to kad spoznaš da si nešto postigao vlastitim radom. Što se tiče svjetske medalje, ne bih ništa htio prognozirati s obzirom na jaku konkurenciju, ali uz Božju pomoć siguran sam da mogu ostvariti jako dobar plasman.  Medalji se naravno nadam kao i svi sportaši.

Koliko je teško Hercegovcu izboriti mjesto u hrvatskom karateu?

Za sve u životu što želiš treba se truditi. U ovom sportu ne smijemo se previše obazirati na pogreške sudaca bile one namjerne ili nenamjerne,ne smijemo tražiti krivce u trenerima,kolegama i općenito drugim ljudima. Moramo ga uvijek tražiti u sebi i biti samokritični i jedino tako ćemo uspjeti. Možda nama Hercegovcima nekada i jest malo teže,ali opet kažem krivicu ne treba prebacivati na druge.

 

Odgovori